Uutiset

Autot

Ajokorttien kaksoiskappaleet määräaikaisiksi marraskuussa

Marraskuusta alkaen kaikki ajokorttien kaksoiskappaleet myönnetään määräaikaisina. Ajokortin kaksoiskappaletta haetaan mm. nimenmuutoksen tai kortin katoamisen vuoksi. Kaksoiskappale on helpoin tilata Trafin sähköisen asiointipalvelun kautta.

Ajokortin kaksoiskappaleiden voimassaoloaika muuttuu 1.11.2016 alkaen. Muutos koskettaa ennen 19.1.2013 myönnettyjä ajokortteja. Näiden ajokorttien kaksoiskappaleet ovat jatkossa voimassa joko 15 tai 5 vuotta ajokorttiluokasta riippuen.

”Ajokorttien kaksoiskappaleen voimassaoloajan muutos vaikuttaa käytännössä eniten kuorma- tai linja-autokortin haltijoille, sillä jos he joutuvat hakemaan kaksoiskappaletta, on se voimassa jatkossa enintään 5 vuotta kerrallaan”, kertoo lakimies Emilia Ojala Trafista.

Hae kaksoiskappaletta sähköisesti – kortti kolahtaa postilaatikkoon muutamassa päivässä

Ajokortin kaksoiskappaletta haetaan nimenmuutoksen, kortin erityisehtojen muuttumisen takia tai silloin, kun kortti on varastettu, kadonnut tai tuhoutunut. Kaksoiskappaletta voi myös hakea, jos haluaa päivittää vanhanmallisen korttinsa uudempaan EU-malliseen korttiin.

Ajokortin kaksoiskappaleen saa tilattua helpoiten Trafin sähköisistä asiointipalveluista. Sähköisistä palveluista tilattuna kortti maksaa 20 euroa ja se tulee kotiin postin mukana keskimäärin 4 arkipäivässä.

Mikäli viranomaisrekisteristä ei vielä löydy ajantasaista passikuvaa tai nimikirjoitusta, tulee kaksoiskappale tilata Ajovarman palvelupisteistä.

Muutos perustuu EU:n ajokorttisäännösten toimeenpanoon Suomessa. EU:n komission mukaan Suomen nykykäytäntö ei täytä ajokorttidirektiivin vaatimuksia. Komissio on antanut asiasta virallisen huomautuksen ja kehottanut Suomea toteuttamaan tarvittavat muutokset komission antamassa määräajassa.

 

 

Lue seuraavaksi