Uutiset

Autot

24Rent palvelee jo 26 paikkakunnalla

24Rent aloitti toiminnan yhteiskäyttöajoneuvojen parissa jo vuonna 2009 ja tällä hetkellä yritykseen kalustoon kuuluu jo yli 200 ajoneuvoa kautta maan Helsingistä Rovaniemelle saakka. Toiminta alkoi pakettiautoilla ja edelleen noin 60 prosenttia ajoneuvoista kuuluu hyötyajoneuvoluokkaan. Yhteiskäyttöautotoiminnan helppous sekä edullisuus ovat saavuttaneet merkittävän jalansijan vuokra-autojen käytössä ja uutena aluevaltauksena ovat markkinoille voimakkaasti saapuneet uudisrakennuskohteiden yhteiskäyttöautomahdollisuudet.

24Rentin toimintaperiaatteena on aina ollut vuokrauksen vaivattomuus ja käyttökokemusten kautta on onnistuttu räätälöimään saumattomasti toimiva kokonaisuus, joka täyttää asiakkaan tarpeet järkevällä tavalla. ”Meillä asiakkaan ei tarvitse käydä konttoreissa, sillä kaikki sujuu netin kautta ja toiminta on hyvin selkeää sekä laskutus läpinäkyvää. Myöskään ensikertalaisen ei tarvitse käyttöä sen suuremmiin arastella, sillä tarkan ohjeistuksen kautta ajoneuvon käyttö sujuu vaivatta. Varattu auto löytyy sovitusta paikasta yleiseltä parkkipaikalta, kadun varrelta tai pysäköintitalosta”, kertoo 24Rentin Matti Hänninen. ”Tämän jälkeen tekstiviesti 24Rentille avaa auton ovet ja hansikaslokeroon sijoitetuilla avaimilla pääsee ajon makuun. Autosta kannattaa myös ottaa valokuvat jo valmiiksi, mikä helpottaa mahdollisissa ongelmatilanteissa. Työtehtävien jälkeen ajoneuvon palautus on samaan osoitteeseen, mikäli muuta ei ole sovittu”, tiivistää Hänninen käytön helppouden.

Kalusto tarpeen mukaan

24Rentin ajoneuvovalikoima on muokkautunut asiakkaiden kysynnän kautta ja merkittävä osa autoista on B-kortilla ajettavia 6-15 kuution tavaratilan pakettiautoja. ”Kalustomme on erittäin hyväkuntoista ja luotettavaa, sillä ajoneuvojen keski-ikä on vain noin vuoden. Ison valikoiman kautta asiakkaan onkin helppo löytää juuri omiin kuljetustehtäviin soveltuva ajoneuvo” kertoo Hänninen. ”Valinnanvaraa lisää ajoneuvojen tasainen käyttörytmi, sillä yritysasiakkaat tarvitsevat autoja lähinnä virka-aikana, kun taas yksityisille mieluisimpia aikoja ovat illat ja viikonloput. Asiakkaiden toiveiden kautta pakettiautot ovat varusteltuja nokkakärryillä ja meillä on nyt saatavilla ajoneuvoja, joilta saa käyttää Baltian maiden ostosreissuissa. Lisäksi tarjolla on vetokoukullisia malleja, kun halutaan vetää perävaunua”, Hänninen korostaa.

Rakennuttajakumppanuus kasvussa

Tutkimusten mukaan omistusauto saattaa olla käyttämättömänä jopa 95 prosenttia ajasta. Tämä tarkoittaa, että yksi yhteiskäyttöauto voisi korvata jopa 16 omistusautoa auton käytön jakautuessa asiakkaiden käyttötarpeen mukaan tasaisesti arkipäiviin, iltoihin sekä viikonloppuihin. Suuret rakennuttajat ovat havainneet tilanteen ja moni tarjoaakin uudiskohteissaan pysäköintitilat yhteiskäyttöajoneuvoille. Samalla myös autopaikkatarpeesta jopa 30 prosenttia vapautuu ja tästä hyötyvät niin asukkaat kuin taloyhtiö eikä unohtaa voi ympäristöystävällisyyden kehittymistä yhteiskäytön kautta. ”Yhteistyö rakennusyhtiöiden ja rakennuttajien kanssa onkin kovassa kasvussa ja huomionarvoista on, että toiminta on järkevää jo pienempien asukasmäärien yhtiöissä. Suuntaus omistamisesta käyttöön on nousussa ja tulemme vastaamaan myös hybridien sekä täyssähköautojen kysynnän kasvuun”, päättää Hänninen.

Lue seuraavaksi