Uutiset

Yleinen

Viher- ja tiealan suurnäyttely helmikuussa

Jyväskylän Paviljonki. Kuvaaja: Tero Takalo-Eskola.

Viherpäivät ja -tekniikka ja Talvitiepäivät järjestetään saman katon alla 14.-15.2.2024 Jyväskylän Paviljongissa. Suurnäyttelyyn odotetaan noin yli 5000 kävijää ja 150 näytteilleasettajaa.

Suurnäyttely tarjoaa tuplasti nähtävää ja antaa kattavan katsauksen tie- ja viheralan uusimmista tuotteista ja palveluista. Näyttelyosastojen lisäksi tapahtuma tarjoaa yhteispuheenvuoroja muun muassa paahdealueista ja lumitiloista. Työnäytöksessä esitellään tiekunnossapidon kalustoa ja välineitä.

Talvitiepäivät ja Viherpäivät ja -tekniikka houkuttelevat paikalle tie- ja viheralan asiantuntijoita ja ammattilaisia. Suurnäyttely yhdistää muun muassa alan yritykset, ammattilaiset, hankintapäätösten tekijät, tutkijat ja opiskelijat. Lisäksi näyttely on avoin myös muille alasta kiinnostuneille.

Tapahtumien yhdistymisen taustalla on tie- ja viheralan yhteiset teemat, kuten teiden ja viheralueiden talvikunnossapito. Lisäksi suuremmat yhteiset haasteet, kuten ilmastonmuutos ja biodiversiteettikato edellyttävät tiiviimpää yhteistyötä. Suurnäyttely mahdollistaa verkostoitumisen yli toimialojen.

– On hienoa päästä järjestämään Viherpäivät- ja tekniikka sekä Talvitiepäivät samassa paikassa samaan aikaan. Tällaisen tapahtuman yhteinen järjestäminen on yksi niitä konkreettisia toimia, joita Viherympäristöliiton strategiaan on kirjattu – tehdä meille parempaa elinympäristöä yhdessä muiden tahojen kanssa. Uskomme, että tulevassa suurnäyttelyssä molempien alojen toimijat saavat uusia ajatuksia ideoita sekä ennen kaikkea laajennettua omia verkostojaan toimialojen yli, toteaa Viherympäristöliiton toiminnanjohtaja Taavi Forssell.

– Talvitiepäivien ja Vihertekniikan yhteisessä suurnäyttelyssä on paljon nähtävää. Se esittelee kattavasti tien, katujen ja yleisten alueiden pidossa tarvittavaa kalustoa ja osaamista. Talvitiepäivien näyttelyssä korostuu eritoten talvikunnossapidon kalusto, tuotteet ja palvelut. Odotamme innolla yhdessä Talvitiepäivien ohjelmatoimikunnan kanssa tapaavaamme sankoin joukoin alan ammattilaisia Jyväskylässä helmikuussa, kertoo Liisa-Maija Thompson Suomen Tieyhdistys ry:stä.

Yhteisen suurnäyttelyn lisäksi tapahtuma sisältää Viherpäivien ja Talvitiepäivien erilliset seminaarit.

Talvitiepäivillä etsitään ratkaisuja talven muuttuviin olosuhteisiin

Talvitiepäivät kokoaa yhteen teiden, katujen ja yksityisteiden ammattilaiset, asiantuntijat, päättäjät, opiskelijat sekä kaikki tieasioiden vastuunkantajat Jyväskylään.

Jo 35. kertaa järjestettävät Talvitiepäivät tarjoavat inspiroivan foorumin ajatustenvaihdolle talven ja muuttuvien olosuhteiden asettamista haasteista ja innovatiivisista ratkaisuista. Tapahtumassa pääset kuulemaan kokeneiden ammattilaisten innostavia puheenvuoroja ja oppimaan käytännön vinkkejä sekä tutustumaan ammattilaisnäyttelyyn ja työnäytöksiin.Lue seuraavaksi