Uutiset

Yleinen

NYAB:lle sopimuksia Kiirunan kunnassa

NYAB suorittaa maanrakennustyöt rautatiehankkeissa ”Vaihteiden vaihdot ja rautatieaseman laajennus, välillä Linaälv-Kalixfors” ja ” Pohjois-Kiirunan infrastuktuurihanke, BEST Ny Sjöbangård Kiruna”. Infranord on Ruotsin suurin rautatieurakoitsija ja yksi suurimmista toimijoista Norjassa. Yritys on kokonaan Ruotsin valtion omistuksessa.

Vaihteiden vaihdot ja rautatieaseman laajennus, välillä Linaälv-Kalixfors -hanke käsittää yhdentoista ratavaihteen rakentamisen malmirataan, kolmen aseman laajennuksen ja kahden risteyksen siirtotyöt. Tarkoituksena on mahdollistaa junien kohtaaminen ja vaihteiden sijoittaminen suorille raiteille. Pohjois-Kiirunan infrastruktuurihanke on osa rakenteilla olevaa Sjöbangård hanketta. Hankkeen toteuttamista varten rakennetaan erillinen rakentamiselle varattu rata.

LKAB:n rautamalmin louhinta etenee yhä syvemmälle Kiirunan kaivoksessa ja LKAB:n ja alueen väliset väylät on uusittava. NYAB toteuttaa, näiden juuri allekirjoitettujen sopimusten kanssa samanaikaisesti, LKAB:n puolesta myös kaksi muuta infrahanketta. Näiden neljän rautateihin kohdistuvien sopimusten yhteisarvo on merkittävä ja samanaikaisesti toteutettuna niissä saavutetaan synergia- ja muita etuja.

”Olemme kiitollisia Infranordin osoittamasta luottamuksesta. Tunnemme hyvin alueella vallitsevat olosuhteet ja viereisen kaivostoiminnan, tie- ja rautatieliikenteen huomioimisen tärkeyden. Tavoitteenamme on yhteistyössä Infranordin kanssa saavuttaa korkea laatu ja luovuttaa kaksi asiakkaan odotukset ylittävää projektia”, kertoo NYAB:n varatoimitusjohtaja Mikael Ritola.

NYAB on puhtaan tulevaisuuden rakentaja, jolla on vuosikymmenien kokemus vaativista rakennushankkeista. OYritys mahdollistaa Pohjoismaiden vihreää siirtymää tarjoamalla uusiutuvaa energiaa ja kestävää infrastruktuuria koskevia suunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon palveluita julkisen ja yksityisen sektorin asiakkaille. NYABin pääkonttori sijaitsee Oulussa ja sillä on noin 380 työntekijää eri toimipisteissä Suomessa ja Ruotsissa.Lue seuraavaksi