Uutiset

Yleinen

Kirja: Tapaustutkimus: Ari Laivola – Kun maa katosi alta

Kirja, Tapaustutkimus: Ari Laivola – Kun maa katosi alta, kertoo yrittäjän näkökulman kymmenen vuoden kujanjuoksuun. Yrittäjä Ari Laivola ja hänen maarakennusalan yrityksensä joutuivat 2010-luvulla mittavan ilmiannon kohteeksi, joka johti useita vuosia kestäneeseen oikeuskäsittelyyn ja lopulta yrityksen konkurssiin. Paljon julkisuutta saanut oikeustapaus oli päivälehtien etusivuilla vuonna 2011.

Tietokirjailija Tomi Lindblomin kirja kertoo hyvinkin yksityiskohtaisesti tapauksen kaikki käänteet, kuten tapauksen synnyn syytteineen ja raskaan oikeusprosessin eri vaiheet. Samalla kirja kertoo myös maatilan pojasta nimeltä Ari Laivola.

Itselleni kertomus Ari Laivolasta, ja siitä kuinka hän selvisi oikeusprosessien yli, oli parasta antia kirjassa. Laivola on todellakin ollut monessa mukana. Osassa hänen omasta halustaan ja osassa ei. Kirja oli minulle oikeustapaustutkimusta enemmän kertomus sisukkuudesta ja selviytymisestä. Kirjan viimeiseen virkkeeseen kirjoitetun toiveen voi todellakin toivoa toteutuvan.

Kirjan kuvitus muun muassa Ari Laivolan kotialbumista oli mielenkiintoinen osa kertomusta.

Kirja on saatavilla seuraavissa myyntipisteissä: Suomalainen kirjakauppa, Kauppakeskus Goodman, Hämeenlinna K-Supermarket, Turenki Hakolan Marjatila (Piilokivi 26, Janakkala).

Ja tilattavissa verkkokaupasta osoitteessa: http://www.visualmedia.fi/kirjat/. Visual Media Productions Oy Tomi Lindblom