Uutiset

Uutiset

GRK rakentaa uuden sillan Tornionjoen yli


GRK:n Ruotsin maayhtiö GRK Sverige AB on voittanut uuden siltaprojektin. Trafikverket on valinnut GRK:n pääurakoitsijaksi projektiin, jossa Tornionjoen yli rakennetaan kokonaan uusi silta Pajalan kunnassa. Urakan arvo on noin 138 miljoonaa Ruotsin kruunua, eli noin 12 miljoonaa euroa.

Pajalan kunnassa Autiossa on käytössä Tornionjoen ylittävä silta, joka uusitaan sen huonon kunnon vuoksi. Trafikverket on valinnut GRK:n projektiin, jossa paikalle rakennetaan kokonaan uusi silta. GRK rakentaa ensin paikalle väliaikaisen sillan ja ohitustien. Sen jälkeen olemassa oleva silta puretaan ja sen tilalle rakennetaan uusi liittopalkkisilta. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja valmistuvat elokuussa 2027.

” GRK:lta löytyy vankkaa osaamista erilaisten siltojen rakentamisesta ja korjaamisesta. Kohteidemme koko vaihtelee pienistä yksityistiesilloista erittäin merkittäviin siltaprojekteihin. Tornionjoen yli rakennetaan liittopalkkisilta, noin 160 m pitkä lanseerattava teräspalkki. Urakkaan kuuluu myös sillan ja tien valaistusta ja meluseinien rakentamista”, GRK Sverige AB:n toimitusjohtaja Mika Mäenpää kertoo.

GRK tavoittelee kasvua erityisesti Ruotsissa

GRK on kasvanut Ruotsissa viime vuosina strategiatavoitteensa mukaisesti. Vuonna 2023 GRK:n liikevaihdosta noin 31 prosenttia muodostui Ruotsissa, jossa liikevaihto kasvoi merkittävästi noin 166 miljoonaan euroon.

Vaikka tieväyläinvestoinnit laskevat Suomessa, ne kasvavat Ruotsissa. Ruotsissa on nähtävillä myös mittavat investoinnit vihreän siirtymän hankkeisiin. Tämä näkyy myös GRK:n tilauskannassa, sillä GRK:lla on parhaillaan Ruotsissa käynnissä merkittävä teollisuusrakentamisen projekti.

GRK tekee parhaillaan Pohjois-Ruotsissa H2 Green Steelin tehdashankkeen maarakennus- ja pohjanvahvistustöitä. H2 Green Steel rakentaa Bodeniin vihreän teräksen tuotantoon tarkoitetut teräs- ja vetytehtaat. Noin 2 miljardin kruunun arvoinen sopimus allekirjoitettiin vuoden 2023 alussa ja sen jälkeen GRK on saanut tilaajalta uusia lisäurakoita.

GRK rakentaa väyliä, teitä, raiteita ja siltoja. GRK on Suomessa, Ruotsissa ja Virossa toimiva rakennusalan konserni. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 546 miljoonaa euroa. Työllistämme noin 1 000 ammattilaista. GRK-konserniin kuuluvat emoyhtiö GRK Infra Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt GRK Suomi Oy Suomessa, GRK Sverige AB Ruotsissa ja GRK Eesti AS Virossa. GRK:n ydinosaamiseen kuuluvat vaativien infrarakennushankkeiden toteutus, suurten hankkeiden projektinjohto sekä laaja-alainen radanrakennusosaaminen. Väylä-, taito- ympäristö- ja teollisuusrakentamisessa GRK tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut suunnittelusta rakentamiseen ja kunnossapitoon.

Lue seuraavaksi