Uutiset

Uutiset

Väyläviraston ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen

Väyläviraston ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen

Väylävirasto tekee kesällä ratatöitä useilla rataosilla. Suurimmat liikennevaikutukset tulevat rantaradalle: korvaamme kaikki Helsingin ja Kupittaan väliset kaukojunat ja lähiliikenteen H-junat busseilla 24.6.–28.7.2024.

Väyläviraston ratatyöt aiheuttavat Leppävaaran länsipuoliselle rantaradalle viiden viikon liikennekatkon juhannuksesta alkaen. Espoon kaupunkirata -hankkeessa tehdään liikennekatkon aikana mm. räjäytys- ja louhintatöitä uusien raiteiden rakentamista varten.

Korvaamme katkon aikana kaikki Helsinki–Kupittaa-välin kaukojunat ja Hanko–Karjaa-välin lähijunat busseilla. Kaukoliikenteen junia korvaavat bussit jatkavat Kupittaalta Turun päärautatieasemalle sekä laivojen kulkuaikoina myös Turun satamaan ja päinvastoin.

Kirkkonummen ja Helsingin välillä on samoihin ratatöihin liittyviä 24 tunnin liikennekatkoja touko- ja syyskuussa: 5.5., 9.5., 19.5., 26.5., 22.9. ja 29.9. sekä kolme 48 tunnin katkoa lauantaista sunnuntaihin 31.8.–1.9., 7.9.–8.9. ja 14.9.–15.9.

HSL-liikenteen A-junia ajetaan juhannuksesta alkavan viiden viikon liikennekatkon aikana myöhäisiltojen, öiden ja varhaisaamujen L-junien tilalla ja viikonloppuisin A-junan vuoroväli tihenee 10 minuuttiin. Arkipäivien ruuhka-aikoihin Leppävaaran ja Helsingin välille tulee U-tunnuksella kulkevia nopeita vuoroja, jotka liikennöivät kolme kertaa tunnissa ja pysähtyvät vain Huopalahdessa ja Pasilassa. Leppävaaran länsipuolisille HSL-liikenteen junille on myös bussikorvauksia. Niiden aikataulut päivittyvät kevään aikana hsl.fi:n ja HSL-sovelluksen reittioppaaseen.

Kaukoliikenteen junat ovat tällä hetkellä myynnissä 16.6. saakka. Julkaisemme kesän kaukojunat 28.7. saakka myyntiin tiistaina 19. maaliskuuta kello 10. Saman ajanjakson lähijunat ja bussikorvaukset tulevat toukokuun loppuun mennessä näkyviin vr.fi:n ja VR Matkalla -sovelluksen matkahakuun.

Ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen myös muilla kuin tässä tiedotteessa mainitulla reitillä. Ajankohtaiset liikennetiedotteet ja lisätietoa ratatöiden vaikutuksesta matkustamiseen on osoitteessa vr.fi/radalla, sivun tiedot päivittyvät läpi kevään. Lisätietoja ratatöistä antaa Väylävirasto.

Lue seuraavaksi