Uutiset

Uutiset

Erittäin matalat umpisäiliöt jätevesille

Kesämökkeihin ja omakotitaloihin asennettavat umpisäiliöt kohtaavat erityisiä vaatimuksia ja haasteita ranta-alueilla ja pohjavesialueilla. Olipa säiliö tai sen materiaali mikä hyvänsä, niin pohjaveden nostevaikutuksen tuomaa ylimääräistä rasitusta säiliölle tulee aina välttää sijoittamalla umpisäiliö ”kuivaan” paikkaan. Savimailla ja rinteissä umpisäiliön kaivanto on salaojitettava, jolloin mahdollisten sulamisvesien ja sadevesien aiheuttamaa nostevaikutusta voidaan minimoida.

Tehokas keino on myös valita erittäin matala umpisäiliö asennuskohteeseen, jolloin em. vesien ylimääräisiä rasituksia säiliölle voidaan välttää. Matalan umpisäiliön etu korostuu myös kallioisilla kiinteistöillä, joissa asennus voi olla joskus erittäin haasteellista.

Green Rockin IISI-umpisäiliöt tilavuudeltaan 3 000 litraa ja 6 100 litraa ovat rakenteeltaan erittäin matalia.

3 000 litran Iisi-umpisäiliön runkokorkeus on vain 72 senttimetriä ja 6 100 litran säiliön on vain 95. Säiliöissä on useita liitospintoja, jotka mahdollistavat sarjaan kytkennän, kun halutaan suurempaa tilavuutta.

Lisäksi 6 100 litran säiliössä on liitospinnat myös 5 000 litran tasossa, jolloin säiliön pohjasta viemärin vesijuoksuun on vain 78 senttimetriä. Näin päästään erittäin matalaan asennussyvyyteen.

Huoltoputket ovat halkaisijaltaan suuria, ja ne mahdollistavat säiliöiden helpon tyhjennyksen ja huollon. Halkaisijaltaan 400 millimetrin huoltoputkeen on asennettu valmiiksi routaeristematto ja maisemakivikansi. Säiliöt ovat saatavissa myös 800 mm huoltoputkella ja kannella, johon on integroitu lukitus.

Kattava lisävarustevalikoima täydentää säiliöt; ankkurointipaketit, langaton täyttymishälytin, pumppukaivot harmaille ja kaikille talousjätevesille.

Säiliöiden lujuusominaisuudet ovat erinomaiset ja ne valmistetaan korkealaatuisesta HD polyeteenistä rotaatiovalamalla, jolloin niissä ei ole saumoja tai ylimääräisiä tukirakenteita.

Lisätietoja tuotteista saa Green Rock yritysmyynnistä Toivo Ahopellolta ja Jouko Haaralalta.Lue seuraavaksi