Uutiset

Työkoneet

Yhteistyötä jo 1960-luvulta alkaen – Heinolan Maansiirto ja Konekesko

Yritys tekee kokonaisvaltaista maarakennusurakointia Heinolan ja Lahden talousalueilla. Koneita on myös vuokralla mm. yksityisellä sektorilla. Yrityksen kalustosta löytyy mm. tällä hetkellä tela- ja pyöräalustaisia kaivukoneita 0,8–35 tn kokoluokista, yhdistelmäkaivuri, useita dumppereita, kurottaja sekä 3 kpl raskaita maansiirtoautoja. Yritys työllistää keskimäärin 18 henkilöä.

Toimitusjohtaja Jorma Saarinen on yrityksen ”sielu” ja hänellä on vankka kokemus  monenlaisista työmaista. Heinolan alueen monet mittavat maarakennus- ja rakennustyömaat ovat olleet työllistämässä yritystä. Heinolan asuntomessualueen infran rakentaminen sekä ABC-liikenneaseman alueen maarakennustyöt ovat olleet näistä suurimpia.

Lahden Karistoon nousee uusi Keskon Citymarket-kauppakeskus, jonka maarakennusurakka on Heinolan Maansiirron vastuulla. Maa­rakennusalueen pinta-ala on n. 7,5 ha, rakennettavia neliöitä on noin 40 000. Lisäksi alueelle tulee parkkihalli jonka pinta-ala on noin 2,5 ha. Siirrettäviä massoja alueella on noin 200 000 kuutiota. Putkilinjoja kaivetaan noin 3 km.

Yhteistyö Konekeskon ja Heinolan Maansiirron välillä on monen vuosikymmen mittainen: ensimmäisen maarakennuskoneen Jorma kertoo ostaneensa Keskolta vuonna 1967. Viimeisten noin 20 vuoden ajan yhteistyö on ollut Konekeskon Marjavan Markun ja Heinolan Maansiirron välillä katkeamatonta. 25 tn kokoluokkaan sijoittuva New Holland Kobelco E-235 B SR LC D kaivukone on yrityksen viimeisin investointi.

Kobelco-tekniikka ja koneen kompakti rakenne ovat asioita joista saadaan välittömästi hyötyä niin kaivu- kuin täyttötöissä. Niitä riittää Kariston työmaalla vielä noin vuodeksi. Koneen työpaino, joka on noin 27 tn yhdessä vahvan alavaunun ja erittäin vankan puskulevyn kanssa tekee koneesta todellisen tehonyrkin tällaiselle työmaalle. Viimeisintä moottoriteknologiaa edustaa väkivahva Hino-moottori. Sen todella alhainen polttoaineenkulutus on jokaisen yrittäjän mieleen, kun kustannustehokkuutta haetaan.

Poikkeuksellinen äänettömyys myös koneen ulkopuolella on saanut kiitosta jo muutaman työpäivän jälkeen. Indexator RT 80 pro tiltti lisää koneen tehokkuutta ja monipuolisuutta.
Konetta kuljettava Jari Saarinen kehuu koneen todella hiljaista ohjaamoa ja hyvää näkyvyyttä kuljettajan paikalta. Hydrauliikan hallittavuus ja monipuoliset säädöt lisäävät tehokkuutta merkittävästi. Japanilainen huipputeknologian tuote ei tuota pettymystä millään osa-alueella, lisää Saarinen. New Holland Kobelco E-235 B SR LC D kaivukone on järjestyksessä 8. kone, jonka Jorma Saarinen on tilannut Marjavan Markulta.