Uutiset

Työkoneet

Yanmar ViO 82 – täydennys mallistoon

Yanmar Construction Equipment Europe S.A.S. On esitellyt mallien ViO80 ja SV100 väliin sijoittuvan lyhytperäisen mallin ViO 82, jonka työpaino kumiteloilla on 8 200 ja terästeloilla 8 260 kiloa.

Uutuus perustuu rakenteeltaan ja tekniikaltaan aiempiin lyhytperäisiin malleihin. Valmistajan mukaan se on erittäin ketterä ja ulkomitoiltaan kompakti, mutta samalla tehokas urbaanin ympäristön kaivukone.

Yanmarin hydrauliikkajärjestelmä kantaa nimeä ViPPS2i ja pitää sisällään kaksi muuttuvatilavuuksista mäntäpumppua. Molempien pumppujen tuotto säätyy erikseen ja automaattisesti tarpeen mukaan. Valmistajan mukaan järjestelmä tarjoaa paitsi optimaalista dieselmoottorin ja pumppujen yhteistyötä, myös kaikkien kaivuliikkeiden ja voimansiirron yhteiskäytön helppoutta.

Voimanlähteenä on, mikäs muu kuin Yanmarin dieselmoottori 41,5 kilowatin teholla. Pakokaasut puhdistetaan EGR:n ja DPF:n avulla. Polttoaineneen kulutuksen vähentämiseksi kone on varustettu muun muassa automaattisella tyhjäkäyntitoiminnolla, joka kytkeytyy neljässä sekunnissa, kun vipuihin ei kosketa. Kuljettaja voi valita myös ECO-työtilan silloin, kun työtehtävät eivät vaadi maksimi voimia tai nopeutta.

Ohjaamossa luvataan olevan tarpeeksi jalkatilaa pitkällekin kuljettajalle. Myös koko 360 asteen sektorille kerrotaan olevan hyvä näkyväisyys. Ohjaamossa on monipuolisesti säädettävä ilmajousitettu istuin. Näyttöpanelin ja kyynärnojien mainitaan olevan uutta suunnittelua.

Maksimi kaivusyvyys tehdaskauhalla on kauhanvarren pituudesta riippuen 4 440 tai 4 790 millimetriä. Kuormauskorkeus parhaimmillaan 4 680 tai 4 910 millimetriä.

Siirtonopeudet ovat 2,5 ja viisi kilometriä tunnissa. Koneen kuljetusmitat ovat pituus: 6 410, leveys: 2 270 ja korkeus 2 785 millimetriä.

Yanmar-kaivukoneet Suomessa myy KH-Koneet oy.

Lue seuraavaksi