Uutiset

Työkoneet

Wihurin kaivoskonejohtajaksi Hagelin

Kapula vaihtui Wihurilla, kun kaivoskonesektorin johtaja Olli Siltanen jäi eläkkeelle vuoden vaihteessa. Hänen tilalleen tuli Tero Hagelin, joka otti tehtävän vastaan virallisesti joulukuun alusta lukien. Hagelin on jo marraskuun alusta kulkenut Siltasen matkassa ja miehet tekevät työtä kiinteässä yhteistyössä vielä loppuvuoden. ”Arvostan työnantajaa, että mahdollisti tällaisen siirtymävaiheen”, kiittelee Hagelin, jolle kaivosala on tuttua.

Wihurille Hagelin tuli Outoteciltä. ”Tero tuntee kyllä kaivospuolen ja osittain asiakkaatkin, laitteita ja Cat-järjestelmiä on opiskeltu”, täsmentää Siltanen. Hagelin näkee tämän busisness-sektorin mielenkiintoisena: ”Alalla mennään todella syklisesti, välillä ollaan todella alhaalla, toisinaan taas todella ylhäällä. Nyt ollaan haastavassa markkinatilanteessa. Tämä työ on pitkälle asiakasneuvontaa, ei pelkkää laitemyyntiä. Ala kehittyy ja uskon, että muutaman vuoden kuluttua kalustoa liikkuu ilman kuljettajaa ja ohjaaminen tapahtuu kontrollikeskuksesta.”

Siltasen kalenteria tulee täyttämään tulevana vuonna entistä enemmän lintujen bongaus ja golf. ”Tänä vuonna olen bongannut jo 150 lintua lankomiehen kanssa. Golfin aloitin yhdeksän vuotta sitten, kun tulin Wihurille. Ensi vuonna on tavoitteena saada tasoitus alle kymmeneen”, kertoilee Siltanen. Ulkomaille hänellä ei ole hinkua, sillä työmatkoja kertyi välillä 120 ulkomaanpäivää aiemmalla työnantajalla Sandvik-Rammerilla. Uransa Siltanen on aloittanut Suomen Rakennuskoneella laitemyynnin ja huollon tehtävissä.

Lue seuraavaksi