Uutiset

Työkoneet

Wasa BHD 18000 on Euroopan suurimpia

Uusi, parhaillaan rakenteilla oleva ruoppaaja on mallimerkinnältään Wasa BHD 18000 ja se tulee valmistuttuaan olemaan yksi Euroopan suurimmista ruoppaajista.  Vaasalaisella , 40 työntekijää työllistävällä Wasa Dredgingillä on ennestään kaksi ruoppaajaa nimeltään Boulder ja Hector. Yritys on erikoistunut lähinnä satamien ja väylien syventämiseen, ruoppaukseen ja vedenalaiseen louhintaan. Kaivavina koneina käytetään Hitacheja niistä saatujen hyvien kokemusten takia.

Wasa Dredgingin liikevaihto on 25 miljoonaa euroa.

”Nyt valmistamme uuden ruoppaajan mallimerkinnältään Wasa BHD 18000, joka on vielä kahta vanhempaa ruoppaajamme järeämpi ja laivastomme suurin. Kaivava yksikkö on joulukuussa Suomeen saapuva Hitachi EX3600 (360 t) ja sillä päästään 23 metrin kaivusyvyyteen. Rakennamme uuden ruoppaajan, koska tarvitsemme lisää kapasiteettia. Uskomme kasvattavamme myös työmaiden määrää ja liikevaihtoa tämän uuden kokoluokan kalustolla”, kertoo Daniel Backlund Wasa Dredging Ltd:stä. Nykyinen liikevaihto yrityksellä on 25 miljoonaa euroa.

Ensimmäinen työmaa vuoden 2014 kesällä, ruoppaajaan valmistuttua, tulee olemaan Pietarsaaren väylällä.

”Kaivukone tulee siis Hitachilta ja useilla eri puomeilla ja kauhanvarsilla sekä usealla eri kauhakoolla. Konstruktiota muutetaan sitten työmaan syvyyden ja materiaalin mukaan. Kovemmassa materiaalissa käytetään pienempää kauhaa jne.”, jatkaa Backlund.

Uusi Wasa BHD 18000 on varustettu GPS-järjestelmää hyödyntävällä automatiikalla. Kuljettaja tietää tarkasti koneen sijainnin ja väylän koordinaatit. Kaivujärjestelmä kertoo myös kauhan sijainnin ja pohjan syvyyden.

Videossa toinen Wasa Dredgingin vanhemmista ruoppaajista eli Hector, jonka kaivavana yksikkönä on 250 tonnin painoluokan Hitachi EX2500 ja kaivusyvyys maksimissaan 22 metriä.

Wasa BHD18000

Rungon mitat  m                                                         45x17x4

Kaivukone Hitachi EX 3600 painoluokka t            360

Puomivaihtoehdot m                                                  14 ja 17

Kauhanvarsivaihtoehdot m                                      8, 10 ja 12

Kauhat m3                                                                   18, 14, 11 ja 9

Maksimi ruoppaussyvyys m                                      23

Konepörssi palaa ensi vuonna asiaan ja vierailee ensimmäisellä työmaalla.

Lue seuraavaksi