Uutiset

Työkoneet

Vuosi 2019: Tapahtumia täynnä

2018 jäi aikakirjoihin vilkkaana rakentamisen vuotena. Tällekin vuodelle kaikkien rakentamiseen liittyvien kasvumittarien viisarit ovat edelleen positiivisella kulmakertoimella. Tämä tietää alalle vipinää, jota osaltaan tuovat myös lukuisat tapahtumat ja messut meillä ja muualla. Konepörssissä on ollut tapana tässä kohtaa vetää tulevan vuoden maarakennusalan näyttelyt nippuun, vaikka talvi vasta onkin ankarimmillaan. Allaolevat päivämäärät ovat toimituksemme tiedossa tässä vaiheessa.Lännen Center Espoo kutsuu perinteisille Helmikonepäiville (1.2.-2.2.) heti tammikuun vaihduttua helmikuuksi. Seinäjoen alueen konekauppiaat lyövät kauhansa yhteen Komioilla Konepäivillä (15.-16.2.) helmikuun puolivälissä. Kaikkiaan 21 eri yritystä on ensi kertaa näin laajasti kootussa tapahtumassa mukana.

Länsirannikon jo perinteeksi muodostunut Villi Länsi (22.-23.3.) avaa konesaluunoidensa ovet pariksi päiväksi maaliskuun loppupuolella. Tapahtuma on vuosi vuodelta suositumpi.

Turnauskestävyys on todella kovilla huhtikuun alussa. Ensimmäisen viikon lopulla järjestettäviltä, jo legendaarisilta Mansen Mörinöiltä (5.4.-6.4.) on nimittäin hyvä ottaa vauhtia Saksanmaalle, kaikkien rautabakkanaalien kuninkaaseen eli Baumaan (8.4-14.4.). Mainittakoon, että Bauma rikkoo jälleen kaikki ennätykset niin näytteilleasettajien kuin pinta-alan suhteen. Reilusti yli puoli miljoonaa ihmistä vaeltaa tuolloin Münchenin kevääseen.

Ennen kesälomia voi vielä pistäytyä hieman Bauman mittakaavaa vaatimattomammassa Yhdyskuntatekniikka-näyttelyssä (15.5.-16.5.) Jyväskylässä.

Lomaohjelmaan voi mökkireissujen lomaan sitten upottaa Oripään Okra 2019-näyttelyn (3.7.-6.7.), jossa on tarjolla jonkin verran maarakennuskonekalustoakin. Lepaalla (15.8.-17.8.) ihmetellään pienkonetarjontaa elokuun puolivälissä.

Maxpo 2017 tarjosi hienon kattauksen kotimaiseen maarakennuskonetarjontaan.

Kotimainen näyttely- ja tapahtumavuosi huipentuu Hyvinkään lentokentälle levittäytyvään Maxpo-näyttelyyn (5.-7.9.) syyskuun alussa. Konepörssin nettisivuilla kannattaa vierailla aika ajoin tarkistamassa päivittyvää messulistaa. Toimitukseen voi myös ilmoittaa listasta puuttuvia tapahtumia ja päivämääriä.

Tulemme raportoimaan lukijoillemme tuttuun tapaan alan näyttelyistä pitkin vuotta. Kaikki somekanavamme ovat käytössänne painetun lehden lisäksi.

Käykääpä siis ahkerasti katsastamassa alan tarjontaa edellä mainituissa tapahtumissa.

Pääkirjoitus Konepörssi 1/2019.

Mansen Mörinöilläkään ei nälkäisenä tarvitse konekauppoja hieroa.

Ulkomaisia näyttelyitä 2019:

MaskinExpo 2019 (23.-25.5.)

Plantworx 2019 (11.-13.6.)

Lue seuraavaksi