Uutiset

Työkoneet

Vuokraamalla järkevästi – Maakone

Kaluston ostamiselle on olemassa varteenotettava vaihtoehto. Aina ei ole järkevää investoida omiin koneisiin, vaan tilapäistä tai määräaikaista tarvetta varten voi vuokrata sopivan koneen tai laitteen. Täsmävuokrauksen avulla saadaan juuri oikeankokoinen ja lukumäärältäänkin optimoitu kalusto käyttöön. Urakkaan on myös helppo laskea sisään kiinteällä, muuttumattomalla hinnalla vuokrattuja koneita. Huollot ja korjaukset hoituvat vuokraajan toimesta, joten yllätyksiä ei tule.

Varsin moni on tämän Suomessakin oivaltanut. Vuokraus on jo merkittävää liiketoimintaa. Konepörssi lähetti tätä katsausta varten vuokrausta harjoittaville yrityksille muutamia kysymyksiä.

Juttusarja jatkuu. Pysy kanavalla.


Kysyimme seuraavaa:

1. Minkälainen vuokrakalusto teillä on tällä hetkellä tarjolla? Maarakennuskoneissa kokoluokat? Onko kalustossa joitain aivan uusia artikkeleita?

2. Miten vuokraustoiminta on mielestänne kehittynyt ja muuttunut Suomessa viime vuosien aikana?

3. Mitkä tuotteet/laitteet/koneet ovat nykyään teillä suosituimpia? Jos ovat maarakennuskoneita, niin mitä konetyyppejä ja missä kokoluokissa?

4. Minkälainen on vuokrausorganisaationne, missä toimipaikat sijaitsevat?

5. Miten vuokraustoiminta on järjestetty nyt poikkeustilan aikana? Onko esimerkiksi koneiden vientiä työmaille lisätty?

6. Tulevaisuutta on nyt varmasti melko vaikea ennustaa, mutta mitkä trendit loppuvuodesta ja ensi vuonna ovat mielestänne päällimmäisinä vuokrabisneksessä?

7. Vapaa sana, mitä haluatte kertoa yrityksenne vuokraustoiminnasta?


Maakone, Jussi Kartano

1. Vuokraamme alumiinisia, kevyitä ja raskaita kaivantotukia sekä pumppaamotukia. Myös kaivamattoman tekniikan laitteita on saatavana eli alitusmyyriä, suuntaporia sekä muita alaan liittyviä erikoislaitteita. Näitä vuokrataan vain alan ammattilaisille, joilla on kokemusta niiden käytöstä. Myös kaapelien asennukseen on tarjolla erilaista kalustoa kuten työntölaitteita ja kaapeli-/putkikärryjä.

2. Vuokrattavissa oleva tuotevalikoima on ainakin maarakennusalalla huomattavasti lisääntynyt ja lisääntyy edelleen. Vuokraus kiinnostaa ja tarjouksia pyydetään lisääntyvästi, mutta edelleen laitteita hankitaan myös paljon omaksi.

3. Kaivantotukien osalta kevyiden alumiinitukien kiinnostus on lisääntynyt.

4. Vuokrausta hoidetaan kahdesta pisteestä Porista ja Klaukkalasta. Klaukkalassa yritys nimeltään Raksakone hoitaa pääosin Uudenmaan asiakkaita.

5. Poikkeustila ei ole vaatinut juurikaan erikoisjärjestelyitä, sillä tavarat toimitetaan muutenkin pääasiassa aina suoraan asiakkaalle.

6. Uskoisin että vuokraus tulee yleisesti lisääntymään. Pääomia ei ehkä haluta sitoa niin paljon kalustoon, joka ei ole jatkuvassa työssä.

7. Olemme keskittyneet hieman erikoisimpien laitteiden vuokraamiseen, joita löytyy vuokravarastosta runsaasti. Toimitukset onnistuvat näin ollen nopeasti ympäri Suomen.


Lue seuraavaksi