Uutiset

Työkoneet

Vuokraamalla järkevästi – J-Trading Oy

Kaluston ostamiselle on olemassa varteenotettava vaihtoehto. Aina ei ole järkevää investoida omiin koneisiin, vaan tilapäistä tai määräaikaista tarvetta varten voi vuokrata sopivan koneen tai laitteen. Täsmävuokrauksen avulla saadaan juuri oikeankokoinen ja lukumäärältäänkin optimoitu kalusto käyttöön. Urakkaan on myös helppo laskea sisään kiinteällä, muuttumattomalla hinnalla vuokrattuja koneita. Huollot ja korjaukset hoituvat vuokraajan toimesta, joten yllätyksiä ei tule.

Varsin moni on tämän Suomessakin oivaltanut. Vuokraus on jo merkittävää liiketoimintaa. Konepörssi lähetti tätä katsausta varten vuokrausta harjoittaville yrityksille muutamia kysymyksiä.

Juttusarja jatkuu. Pysy kanavalla.


Kysyimme seuraavaa:

1. Minkälainen vuokrakalusto teillä on tällä hetkellä tarjolla? Maarakennuskoneissa kokoluokat? Onko kalustossa joitain aivan uusia artikkeleita?

2. Miten vuokraustoiminta on mielestänne kehittynyt ja muuttunut Suomessa viime vuosien aikana?

3. Mitkä tuotteet/laitteet/koneet ovat nykyään teillä suosituimpia? Jos ovat maarakennuskoneita, niin mitä konetyyppejä ja missä kokoluokissa?

4. Minkälainen on vuokrausorganisaationne, missä toimipaikat sijaitsevat?

5. Miten vuokraustoiminta on järjestetty nyt poikkeustilan aikana? Onko esimerkiksi koneiden vientiä työmaille lisätty?

6. Tulevaisuutta on nyt varmasti melko vaikea ennustaa, mutta mitkä trendit loppuvuodesta ja ensi vuonna ovat mielestänne päällimmäisinä vuokrabisneksessä?

7. Vapaa sana, mitä haluatte kertoa yrityksenne vuokraustoiminnasta?


J-Trading Oy, vuokrauspäällikkö Kimmo Nuutinen

1. Vuokrakalustomme valikoima on laaja; viheralueiden kunnossapidosta aina isoihin tienhoitoajoneuvoihin. Mainittakoon muun muassa perinteiset ja keräävät ruohonleikkurit, suurteho- ja kelamurskaimella varustetut leikkurit, Bucher-imulakaisukoneet (1–6,5 m³) sekä uutuutena Belrobotics-robottiruohonleikkurit. Niitä on saatavilla jopa 1 033 millimetrin työleveydellä ja maksimi hoidettava alue on jopa 24 000 neliömetriä.

2. Konevuokrausta harjoittavien yritysten määrä on viimevuosina lisääntynyt. Koneen vuokraus on nykyään helppoa ja asiakkaat ovat ymmärtäneet, että enää ei välttämättä tarvitse omistaa kausiluonteisia koneita.

3. Suosituimpia meillä ovat imulakaisukoneet ja keräävät ruohonleikkurit. Esimerkiksi imulakaisukoneet Bucher CityCat 2020 (2 m³) ja Bucher CityCat 5006 (5,6 m³) sekä keräävät ruohonleikkurit Iseki SF235 ja SXG323 ovat kysyttyjä.

4. Meidän vuokrakoneemme sijaitsevat joko Vantaalla tai Lohjalla. Näistä pisteistä toimitetaan koneet koko Suomeen. Vantaalta hoidetaan kaikki vuokraustoiminnan koordinointi.

5. Olemme allekirjoittaneet nyt enemmän sopimuksia sähköpostin välityksellä. Muuten ei poikkeustila ole vuokratoimintaan vaikuttanut, kun toimitamme valtaosan koneista aina suoraan asiakkaille.

6. Uskomme että sähkökäyttöisten koneiden vuokraustoiminta tulee yleistymään. Yritämme yrityksessä koko ajan panostaa myös ympäristöystävällisempään vuokrakalustoon.

7. Panostamme vuokrauksessa täyteen palveluun. Meiltä saa koneiden kuljetukset ja noudot. Lisäksi käyttöopastus sisältyy aina koneen vuokraan. Tarvittaessa teemme sen asiakkaan luona. Meillä koneet voi vuokrata aina haluamalleen ajanjaksolle; vaikka yhdestä päivästä koko kauteen.

Lue seuraavaksi