Uutiset

Työkoneet

Volvot tulivuoren kupeessa

Länsi-Jaavan pääkaupunki on 2,5 miljoonan asukkaan Bandung. Se sijaitsee lähes 800 metrin korkeudessa merenpinnasta sekä viimeksi vuonna 1983 purkautuneen Tangkuban Perahu –tulivuoren kupeessa. Ilmastoltaan alue on miellyttävää. Vuoden keksimääräinen lämpötila on 23 astetta. Sateilta ei täällä kuitenkaan säästytä. Vuosittainen sademäärä voi olla jopa 3500 millimetriä.

Bandungin ulkopuolella sijaitseva louhos murskaa vulkaanista kiveä ja tuottaa eri kiviaineksia koko Länsi-Jaavan rakennus- ja tieprojekteihin. Sitä pyörittää yritys nimeltään Alam Jaya CV, joka käyttää lastauksessa kolmea Volvo-kaivukonetta, kahta EC210B- ja yhtä EC220DL-mallia. B-mallit yritys hankki vuonna 2012 ja uusin DL-malli on ollut käytössä nyt puolitoista vuotta.

”Täällä luotettavuus on koneiden ykköskriteeri ja sen Volvot ovat täyttänbeet hyvin. Koneet ovat toimineet moitteetta silloinkin, kun sääolosuhteet ovat olleet äärimmäiset”, kertoo Alam Jaya CV:n omistaja Hj. Nendahl.

”Oli ilahduttavaa huomata, että uusi DL-malli nosti tuottavuutta 30 prosenttia, mutta samalla kulutus putosi kaksi litraa tunnissa verrattuna edellisiin B-malleihin.”

Indonesiassa Volvo EC220DL on varustettu Volvo D6E-dieselmoottorilla. Päästöjä kuritetaan vasta Tier 2 –vaiheessa, joten nyt liikutaan maapallon alueilla, missä Euroopan ja Pohjois-Amerikan päästömääräykset ovat aika kaukana tulevaisuudessa.

Herra Obay on operoinut DL-Volvolla alusta saakka ja tuntimittarissa on jo 3260 tuntia.

”Tämä on paras 22 tonnin kaivukone, jota minä olen ajanut”, kehaisee Obay.

Myös Hj. Nendahl on huomioinut Volvon varmatoimisuuden ja tehokkuuden. Mikäli kiviainesten kauppa jatkuu Länsi-Jaavan työmaille entisenlaisena, on kauppalistan kärjessä uusi Volvo DL.

Lue seuraavaksi