Uutiset

Työkoneet

Volvot romua lajittelemassa

Saba Engineering & Contracting käsittelee ja prosessoi romurautaa Qatarin Masaieedin kaupungissa. SE & C:n työnantaja, vuonna 1978 perustettu Qatar Steel, tuottaa rautajätettä satamaan, missä sitä prosessoidaan usean Volvo-kaivukoneen avulla eteenpäin sulattoa varten.

Masaiied on Persianlahden rannikkokaupunki ja sopiva portti länteen. Siksi se sopii eri puolilta maailmaa tuotavan romuraudan laivaussatamaksikin hyvin. Qatar tunnetaan nykyään monista edistyksellisistä kehitysprojekteistaan niin energia kuin muillakin aloilla. Romuraudan järjestelmällinen hyödyntäminen on yksi kehityskohteista.

50 kilometrin päässä maan pääkaupungista Dohasta sijaitsevaan Masaiiedin satamaan  tulee useita laivoja päivässä ja kaikki metalli lajitellaan ennen eteenpäin lähettämistä.

Lähes 2000 ihmistä työllistävä Qatar Steel tuottaa kierrätysmetallista metallilevyjä ja nostaa kapasiteettiaan sekä lievittää alueella ajoittain ilmenevää teräspulaa silläkin keinoin.

Metallin lajittelussa ja käsittelyssä työskentelee useita Volvo-kaivukoneita. Ne murskaavat ja leikkaavat materiaalin pieniin, helpommin jatkokäsiteltäviin paloihin. Dumpperit kuljettavat valmiin metalliraaka-aineen Qatar Steelin sulattoon.

Metallin pilkkomisessa työskentelee kaikkiaan 16 kuljettajaa ja alueella on seitsemän EC240B-kaivukonetta ja yksi EC460B. Kahdessa 240-mallissa on magneettiin perustuva työlaite eri metallien poimimiseksi metallikasasta. Myös kourilla työskennellään.

”Kaikki kaivukoneet työskentelevät 20 tuntia päivässä ja kukin vie polttoainetta noin 300 litraa päivän aikana. Koneet ovat kuusi vuotta vanhoja ja edelleen hyvässä kunnossa”, kertoo Saban työjohtaja Yameena.

Volvot Qatarissa myy Araco.

Lue seuraavaksi