Uutiset

Työkoneet

Volvon viimeisellä neljänneksellä kasvua

Hento talouden piristyminen viime vuoden lopussa auttoi Volvo Construction Equipmentin viimeisellä vuoden 2013 neljänneksellä parempaan tulokseen kuin vuonna 2012. Varsinkin Euroopassa ja Pohjois- sekä Etelä-Amerikassa kaupaksi meni nyt enemmän koneita. Kasvua oli vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä kolme prosenttia ja myynti oli 13005 miljoonaa Ruotsin kruunua, kun se vuonna 2012 oli 12573 SEK M.

Volvo mainitsee kasvun kertyneen muualta kuin kaivossektorilta, missä kysyntä oli heikkoa. Etenkin kompaktien koneiden kauppa kävi hyvin.

Vaikka siis viime vuoden kolme viimeistä kuukautta mentiin suotuisten tähtien alla, niin koko Volvon vuosi oli 16 prosenttia vuotta 2012 vaatimattomampi, mitä tulee nettomyyntiin.  Vuonna 2012 koko myynnin arvo oli 63558 SEK M ja viime vuonna 53437 SEK M. Luvut kuvaavat hyvin Volvon mukaan koko alan tilannetta viime vuodelta.

Euroopan myynti Volvollakin pystyi lähes muuttumattomana, mutta kysynnän laskua kertyi etenkin Pohjois-Amerikan markkinoilla (katso taulukko).

Tälle vuodelle Volvo ennustaa Eurooppaan ja Kiinaan 0-5 prosentin kasvua, kun Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Aasiassa (ei Kiina) muutos on Volvon arvioiden mukaan välillä -5-+5 prosenttia.

Lue seuraavaksi