Uutiset

Työkoneet

Volvo Thamesin suistomaalla

Thames-joki laskee Pohjanmereen Essexissä, kohtisuoraan Lontoosta länteen. Essexin murtovesialueen läpi kulkee tuhansia öljytankkereita, konttilaivoja ja proomuja vuodessa. Thamesin ylläpito kulkukelpoisena vaatii jatkuvaa ruoppaamista ja ranta-alueiden kunnosspitoa. Tästä syntyy proomulasteittain maata vuodessa. Tätä maa-ainesta käytetään Lontossa mm. pengertämällä lisämaata joen leveisiin kohtiin. Ingrebourne Valle -yritys rakentaa saasteettomista maista myös mm. puistoja ja viljelyyn sopivaa alueita. Näistä Thamesista nostetuista maista on jo rakennettu tuhansia hehtaareita uusia maa-alueita.

Urakoitsija CJ Pryor Ltd on tehnyt Ingerbourne Valley Ltd –yhtiölle jo vuosia maarakennustöitä. Uusimpia tulokkaita Thames-joella tehtäviin projekteihin on erikoisvarusteltu  Volvo EC 480D –kaivukone.

Volvo on varusteltu Kocurekin tekemällä pitkällä puomilla sekä korotetulla ohjaamolla. Työvälineenä on 1670 litran vetoinen kahmarikauha (Verachtert).

Koneen pääasiallinen tehtävä on tyhjentää jokiproomuja, jotka tuovat maa-ainesta Thamesin varrella olevilta rakennustyömailta. Volvolla proomut tyhjennetään yleensä runko-ohjattuihin dumppereihin.

”Kalustossamme on ollut jo kauan Volvoja. Päätimme rakennuttaa tähän proomujen purkamiseen erikoiskoneen pitkällä, 13,5 metrin ulottuvuudella varustetulla puomilla. Kauppaan kuuluu myös huoltosopimus”, kertoo johtaja Mick Munn (C J Pryor Ltd).

Maksimi kaivusyvyys Volvolla on 6,5 metriä. Pääpuomi on kahdeksan metrin pituinen. Volvon normaalipuomi on suoristettu ja jatkettu. Pääpuomin jälkeen on kuuden metrin hanhenkaulapuomi, jota ohjataan kahdella hydraulisylinterillä. Vastapainoa on kasvatettu.

Kuljettaja näkee proomujen sisään hyvin kahden metrin korkeuteen nousevan ohjaamon avulla. Varsinkin kun vuorovesi on alimmassa korkeudessaan, korotettu ohjaamo on välttämätön.

Näillä muutoksilla 13 litran Stage IIIB-dieselmoottorilla (V-Act) varustetun Volvon työpaino nousee 54 tonniin.

Lue seuraavaksi