Uutiset

Työkoneet

Volvo suojelualuetta rakentamassa

Aiemmin täällä esitellyllä Crossrails –ratatyömaalla Lontoossa on kiivas työtahti. Itä-Länsi suunnassa rakennettava rata kulkee ydinlontoon alla tunnelissa. Yksi tällä 100 kilometrin rataosuudelle työskentelevä yritys on Rail Freight Services, joka lastaa ja purkaa rannikolle viisi 70 tonnin junalastillista tunneleista nousevaa savea joka päivä.

Lontoon alla olevan, jäykän ja sinertävän saven sanotaan olevan peräisin eoseenikaudelta eli sen ikä on 33:sta 66 miljoonaan vuotta. Sitä on vuosikausia käytetty tiilien, saviastioiden ym. valamisessa ja nyt sillä rakennetaan Englannin itärannikolle suojelualue linnuille (The Wallasea Island Wild Coast Project).

Lintujen suojelemiseen erikoistunut järjestö (The Royal Society for the Protection of Birds (RSPB)) toimii rahoittajana. Projektin tarkoituksena on muuttolintujen suojelu- ja pesimäalueen palauttamisen lisäksi  estää tulvia ja eroosiota sekä vähentää ilmastonmuutosta palauttamalla saari vuosisatojen takaiseen tilaansa. Nykyisin alue on pääasiassa maatalouskäytössä.

Wallasean saari on suistoaluetta jokien Crouch ja Roach risteyksessä. Kohdassa, missä molemmat laskevat mereen Englannin itärannikolla.

Tunneleista nouseva savi varastoidaan ensin aumoihin. Sen jälkeen Rail Freight Services lastaa kahdella Volvo L150G-pyöräkuormaajalla junavaunut. Jokainen kuorma punnitaan Volvoissa olevien kuormavaakojen avulla.Näin juniin saadaan maksimikuormat painorajoja kuitenkaan ylittämättä.

Kaiken kaikkiaan suojelualueelle tullaan kuljettamaan 4,5 miljoonaa tonnia Lontoon pohjasavea tämän vuoden loppuun mennessä.

Rail Freight Services on erikoistunut junien lastaukseen ja purkuun. Myös erilaisten alusten ja proomujen (kuva) lastaus on yrityksen erikoisosaamista ja kalusto on sen mukaista. Kuljettajia ja muuta teknistä henkilökuntaa yrityksellä on palkkalistoilla lähes 80.

Yksi lintusaaren projektissa junia purkavista koneista on mittatilaustyönä räätälöity Volvo EC480D –kaivukone. Siinä on seitsemän metrin puomi sekä kahdella sylinterillä varustettu kauhanvarsi. Kahden ja puolen kuutiometrin vetoinen kahmari on Vantecin valmistama ja siinä on pyörittäjä. Peruskoneeseen on lisätty neljä tonnia vastapainoa. Ohjaamo nousee hydraulisesti kahteen metriin, jolloin kuljettajalla on parempi näkyvyys junavaunuihin.

”Meillä on yli 20 vuoden kokemus Volvo-maarakennuskoneista. Ne ovat olleet luotettavia, joten oli varsin helppo päätyä hankkimaan EC480D tähän projektiin”, kertoo Rail Freight Servicen johtaja Jim Flatman.

https://www.youtube.com/watch?v=mQ3674xd8lM

Yhteensä yrityksellä on tusina Volvoja, sekä kaivukoneita että pyöräkuormaajia. Kaikki kaivukoneet (EC540, EC460 ja EC480) on varusteltu materiaalinkäsittelyyn. Yritys lastaa ja purkaa yhteensä seitsemän miljoonaa tonnia erilaisia materiaaleja vuodessa ja koko konekanta käsittää 50 yksikköä.

Lue seuraavaksi