Uutiset

Työkoneet

Volvo Operators Club: Suomen karsintakisat tulossa

Volvo Operators Club on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille maarakennuskoneenkuljettajille. Klubi on perustettu yli 20 vuotta sitten, mutta Suomessa se aktivoitui vasta viime vuonna. Tuolloin Mansen Mörinöillä nimittäin valittiin ensimmäiset kansainväliseen kisaan lähetetyt suomalaiskuljettajat. Saksan Konzissa pidetyssä loppukilpailussa Suomen edustajat Teemu Grén ja Petri Hämeenniemi pärjäsivät yli 30 kisaajan joukossa hyvin. Teemu sijoittui toiseksi ja Petri seitsemänneksi.

Tämän vuoden karsinnat käydään Mansen Mörinöillä (5.-6.4.) ja Oulun Oikioilla Konepäivillä (26.-27.4.).

Viime vuoden loppukilpailussa ykköseksi taituroi itävaltalainen Othmar Pletzer ja toiseksi sijottui hienosti Suomen Teemu Grén. Pronssin vei kotiin tanskalainen Bendt Risom.

”Molemmista osakilpailuista pääsee viisi parasta kuljettajaa Suomen loppukilpailuun, joka käydään 7.9. Maxpossa. Kymmenestä kisaajasta seulotaan jälleen kaksi parasta kansainväliseen loppukilpailuun, joka pidetään 5.10. Eskilstunassa Ruotsissa”, aloittaa kisajärjestelyistä vastaava käyttökouluttaja Timo Siironen (Volvo Construction

Timo Siironen

Equipment Finland oy).

Kilpailuun osallistuvan on siis oltava täysi-ikäinen ja Operatos Clubin jäsen. Jäseneksi liittyminen onnistuu Volvo CE Finlandin nettisivujen kautta tästä tai sitten edellä mainituilla kisapaikoilla. Karsintakisoihin ei tarvita ennakkoilmoittautumista, vaan se onnistuu paikan päällä. Viime vuoden loppukilpailussa Konzissa oli siis 33 kilpailijaa, jotka tulivat 15 eri maasta. Aluksi ohjelmassa oli kolme aikatehtävää; Volvon tela-alustaisella ECR355E-kaivukoneella, pyöräalustaisella EWR150E-kaivukoneella, A30G-dumpperilla ja L70H-pyöräkuormaajalla.

”Suoritettujen tehtävien perusteella 10 parasta pääsivät jatkoon. Operators Club Finlandista tässä joukossa olivat Teemu Grén ja Petri Hämeenniemi, Teemu sijoittui hienosti toiseksi ja Petri seitsemänneksi. Kisan voitti itävaltalainen Othmar Pletzer ja pronssia nappasi tanskalainen Bendt Risom”, jatkaa Siironen.

Maailmanlaajuisesti Volvon kuljettajaklubissa on jo lähes 30 000 jäsentä. Suomen Operators Club kuuluu EMEA-alueeseen ja tämän maanosan klubi on tarkoitettu kaikille kuljettajille Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Operators Clubin tarkoituksena on paitsi järjestää edellä mainittuja kisoja myös nostaa kuljettajien arvostusta ja mahdollistaa heidän ajatustenvaihtoaan yli maiden rajojen.

Viime vuoden hopeamitalisti Teemu Grén (22 v.) saatiin puhelimeen kaukolämpötyömaalta Lappeenrannasta. Mies ajaa Veljekset Ovaska ky:n palveluksessa pyöräalustaista Volvo 150 EWR -kaivukonetta.

”Pikkupojasta saakka olen konehommia tehnyt. Ovaskalla olen ollut vuoden päivät”, aloittaa Grén.

Viime vuoden loppukilpailusta nuorella miehellä on mukavat muistot.

”Kisa kesti koko pitkän päivän. Lähellä käytännön työtä olleet tehtävät eivät olleet mitenkään hankalia. Dumpperia en ollut ennen ajanut, mutta kaivukoneet ja pyöräkuormaaja olivat toki tuttuja. Hieman jännitti ennen ensimmäistä tehtävää, mutta aika rennosti ne sitten sain vedettyä”, jatkaa Grén.

”Konehommia myös tekevä velipoika Eetu yllytti minut Mansen Mörinöiden alkukarsintaan viime vuonna . En ollut ennen mihinkään kuljettajakisaan osallistunut. Ja kait tänä vuonna täytyy osallistua uudestaan. Saa nähdä kuinka käy”, lopettaa Teemu.

Mainittakoon, että Eetu oli viime vuonna Mansen Mörinöillä järjestetyn karsintakisan kolmas heti Teemun ja Petrin jälkeen.

Lue seuraavaksi