Uutiset

Työkoneet

Volvo/Deutz-sylinteriryhmälle lisävuosia

Tammer Dieselin korjausratkaisu seitsenlitraiseen Volvo/Deutz-sylinteriryhmään.

Tammer Diesel Oy on kehittänyt ratkaisun seitsemänlitraisen Volvo/Deutz -moottorin sylinteriryhmän putkenpainumisongelmiin ensimmäisenä maailmassa. Kyseinen moottori on käytössä mm. lukuisissa pyöräkuormaajissa, kaivukoneissa, trukeissa, traktoreissa jne. Ratkaisua esitellään ensimmäistä kertaa suuremmalle yleisölle keskiviikkona 9.3.2016 klo 9-15 Lakalaivan uudistetulla moottorikoneistamolla.

Tammer Diesel Oy tarjoaa Volvo/Deutz-putkitusratkaisua ainoana maailmassa. Uudet sylinteriputket ovat saatavilla vain Tammer Dieselin asentamana, koska putkien sovittaminen vaurioituneeseen sylinteriryhmään on vaativa ja tarkka toimenpide. Tuotteen toimivuus sylinteriryhmässä ja sen tarkat asennusmenetelmät ovat testattu Tampereen korjaamolla ja testimoottorit ovat toimineet menestyksekkäästi.

Seitsemänlitraisten Volvo/Deutz -moottoreiden sylinteriryhmissä on tiedostetusti ongelma. Valmistajan asentama sylinteriputki painuu näissä moottoreissa. Putken painumisen johdosta, moottorin jäähdytysjärjestelmään alkaa muodostua painetta. Painuma on sylinterin vasemmassa reunassa. Tämä taas johtaa moottoririkkoon.

Tammer Dieselissä kunnostettu lohko.

Tammer Dieselin kehittämä ratkaisu tähän ongelmaan on uudelleen mitoitettu putki, jossa on 65 % enemmän kantopinta-alaa kuin alkuperäisessä putkessa. Uusi putki on nyt itsessään tukevampi ja se istuu lohkossa jämäkämmin. Näin Tammer Dieselissä korjattu kyseisen ongelman omaava sylinteriryhmä on tukeva ja kestävä. ”Ratkaisun avulla saamme pelastettua muuten romuun meneviä lohkoja takaisin käyttöön ja samalla pääsemme eroon alkuperäisestä ongelmasta” kertoo työnjohtaja Pekka Pohjanperä.

Lue seuraavaksi