Uutiset

Työkoneet

Viperiltä korkean kapasiteetin murskauskauhasarja

Ajutech Oy lanseeraa uudentyyppiset hitaastipyörivät, Viper-tuotemerkkiset murskauskauhat kaivukoneisiin.

Uusi murskausteknologia on tarkoitettu kovien materiaalien kuten betonin murskaukseen. Pääasialliset Viper murskakauhojen käyttökohteet ovat purkutyömailla – betonin, asfaltin ja kovien tiilien jälleenkäsittelystä ja kierrätyksestä.

Yksirumpuinen Viper VPCH 21 on tarkoitettu yli 20 tonnin kaivukoneisiin. Raekoko on vakiona 0–150 mm. Erillisellä pohjaverkolla raekokoa saa säädettyä portaattomasti välille 0–60/150 mm.

Viper toi Suomen markkinoille ensimmäisen kaksirumpuisen pyöriväteräisen murskauskauhan viime vuonna ja nyt vuorossa on yksirumpuinen sisarmalli yli 20 tonnin kaivukoneisiin. Hitaasti pyörivän – noin 40 kierrosta/min – isorumpuisen murskauskauhan kapasiteetti on korkea verrattuna muihin murskausmenetelmiin. Kova kivimateriaali seassa ei aiheuta ongelmia – ei myöskään harjateräs tai muu metalliaines. Suuaukko on suuri – kauhan täyttö ja isojenkin kappaleiden murskaaminen käy helposti samalla murskauskauhalla. Kauhan kapasitetti ei laske murskattaessa pehmeää materaalia kuten asfalttia, puuta tai hienoraisia ainesosia.

Viper-murskauskauha on edullinen sekä investoida, että käyttää. Terämateriaalina on saatavilla edulliset pultatut vaihdettavat/kovametallihitsattavat kulutusteräshampaat tai vaihdettavat kovametallitapit. Kaivukonekuski käyttää helposti vakio peruskoneen mukana kulkevaa murskauskauhaa ja päivittäisiä huoltokohteita kauhassa ei ole. Kaikki Viper kauhat on valmistettu läpeensä korkealaatuisesta kulutusteräksestä, jolloin paino on saatu kohtuulliseksi.

Patentoituja Viper-murskauskauhoja on saatavilla kahta kokoluokkaa: yksirumpuinen (2300 kg) malli yli 20 tonnin kaivukoneisiin ja kaksirumpuinen malli (2900 kg) yli 25 tonnin kaivukoneisiin. Lisävarusteena on saatavilla pölynsidontalaitteisto, magneetti, kovametallitappiterät ja alamurskaverkko raekoon säätöön. Murskauskauhojen lisäksi Ajutech valmistaa kotimaisia seulakauhoja Viper-tuotemerkillä.

Vipper-murskauskauhat ovat mukana Metkossa Konevel Oy:n osastolla ja siellä kauhoilla tehdään myös murskausnäytöksiä.

Lue seuraavaksi