Uutiset

Työkoneet

Villi-Länsi

Mitä lehmipojat asiasta sitten tuumasivat, kun pöly preerialla oli laskeutunut. Konepörssi kysyi.

1. Miten kaksipäiväinen Villi-Länsi tapahtuma sujui? Miten porukka oli liikkeellä?

2. Mikä on tällaisen yhteisen ponnistuksen etu?

3. Tehtiinkö varsinaista kauppaa eli saiko taantuma hevosenpotkua persuksille?

4. Tuleeko jatkoa tapahtumalle ensi vuonna? Mitä tehdään toisin, mitä säilytetään?

5. Miltä konekauppa Turun talousalueella näin kesää kohti mentäessä näyttää?

Fintractor Oy Henry Leino

1. Porukkaa oli enemmän liikkeellä kuin jos päiviä olisi pidetty ”yksinään”. Perinteisesti lauantai on ollut huonoin päivä, mutta nyt ihmisiä oli silloinkin liikkeellä. Tapahtuma onnistui hyvin. Kivaa oli.

2. Saadaan kulurakenne pysymään pienenä ja enemmän ihmisiä liikkeelle. Meillähän oli bussikuljetus paikasta toiseen. Käyttöaste oli pieni, mutta käyttäjät kehuivat sitä hyväksi. Asiakkaan etuna on, että tulee paikkakunnan tuotetarjonta kerralla esiin. Uusia tuttavuuksia syntyy puolin ja toisin. Asiakkaiden suusta kuultuna ”tämä oli hyvä idea”.

3. Työlaitteita myytiin ja tarjouspyyntöjä tuli useita. Tuntuu kuin lamaa ei olisi. Konekauppaa näiden päivien ansiosta tehdään varmasti.

4. Kyllä tapahtuma saa jatkoa ensi vuonna. Samalla konseptilla. Hyvää ei kannata muuttaa.

5. Oikein valoisalta.

Honka Trading Oy Jari Järvinen

1. Villi-Länsi tapahtuma meni hyvin. Ihmisiä olisi voinut olla vähän enemmän, mutta tämä oli ensimmäinen kerta.

2. Tälläisella yhdistymisellä saadaan ihmisiä paremmin liikkeelle ja näyttävyyttä enemmän pienemmillä kuluilla.

3. Kauppaa ei nyt saatu, mutta hyviä aloituksia kaupan vääntöön.

4. Asiakkailta tuli hyvää palautetta, kun pidetään yhdessä konepäiviä. Kyllä meillä tarkoitus on tehdä näistä päivistä perinteiset.

5. Talvi on ollut rauhallinen. Kevätauringon noustessa kaupan kiinnostus on ruvennut heräämään.

KH-Koneet Oy Kimmo Suominen

1. Sujui ihan ok, porukkaa olisi toki saanut olla enemmän. Laatu oli kuitenkin hyvä

2. Hyvä asia varmaan kaikille. Jos ajatellaan vaikka pelkkää taloutta. Tällä budjetilla ei varmaan olisi kaikki saaneet edes mainoksia.

3. Kyllä meillä ainakin oli positiivinen noste, tilauksia ja tarjouspyyntöjä saatiin. Kiitosta asiakkaat antoivat nimenomaan positiivisesta tunnelmasta.

4. Kyllä, tarkoitus olisi jatkaa. Toivottavasti saadaan aikaiseksi. Suurin muutos tulee toivottavasti asiakkailta. Eli huomataan, että tässä ollaan tosimielellä liikkeellä. Lisäksi ehkä tiedotus bussin käyttömahdollisuudesta voisi olla parempaa.

5. Nyt on ehkä vielä liian aikaista arvioida, kuukauden päästä ollaan varmaan viisaampia. Toki nähtävissä on tiettyä varovaisuutta, ja ostopäätökselle mietitään perusteita tarkemmin. Se ei ehkä kuitenkaan ole huono asia. Rahoitusyhtiöiden varovaisuus ehkä on yllättänyt eniten.

Konekesko Marko Hurme

1. Tapahtuma sujui mukavissa merkeissä ja oli saanut liikkeelle kiitettävän määrän alan ihmisiä, koleasta kelistä huolimatta.

2. Tämä oli nyt ensimmäinen kerta kun konepäivät järjestettiin samanaikaisesti. Uskon että asiakkaat lähtevän innokkaammin liikkeelle tällaisena päivänä, kun voi tutustua useamman koneliikkeen tarjontaan.

3. Lamapeikkoa potkittiin ja kauppojakin käteltiin. Joitakin kauppoja varmasti tehdään myös jälkimainingeissa.

4. Todennäköisesti tämä on ensi vuonna jo vahva perinne. Tapahtumasta jäi kaikin puolin hyvä vaikutelma, joten vielä on vaikea sanoa mitä teemme toisin.

5. Kiinnostusta tuntuu olevan erityisesti pienten koneiden puolella, jonka tosin osasimme ennakoidakin.

Lännen Konepalvelu Jarkko Turvanen

1. Olimme valmistautuneet hyvin ja kaikki sujuikin OK. Vierailijoita olisin odottanut enemmän, mutta tällä kertaa laatu korvasi määrän.

2. Olen todella tyytyväinen tästä yhteistyöstä ja toivon, että se toimii jatkossakin. Viisikko on aina vahvempi joka suhteessa. Markkinointikustannusten jako, ideoiden kehittely, asiakkaiden kiinnostus laajempaan tarjontaan ym.

3, Konekauppoja ei kätelty, mutta useita tarjouspyyntöjä tuli, joten seuraava viikko menee maakunnassa vaihtokoneita arvioidessa. Konevarusteita ja varaosia myytiin ihan mukavasti.

4. Uskon tulevan. Tämänkertainen tapahtuma toteutettiin kiireisellä aikataululla, joten markkinointi jäi puutteelliseksi. Osa asiakkaista ei ollut edes tietoinen tapahtumasta. Ajankohtaa pitää jatkossa pohtia ja varmasti tulee uusia ideoita moneenkin muutokseen.

5. Kolme ensimmäistä kuukautta oli aivan hukassa, mutta nyt ainakin Lännen Konepalvelun kohdalla kysyntä uusista koneista on normaalitasolla. Vaihtokonemyyntiin vielä piristystä niin saadaan lamalta jalat alta.

Lisätiedot: www.villilansi.fi

Lue seuraavaksi