Uutiset

Työkoneet

Vilakone ja Williams yhteistyöhön

Valtteri Bottaksen lehdistötilaisuuden yhteydessä julkistettiin tieto Vilakoneen ja Williamsin tuotekehitysyhteistyöstä. Asiasta lavalla kertomassa Wihurin toimitusjohtaja Juha Hellgren (vas.), Williams Advanced Engineeringin tekninen johtaja Paul McNamara (toinen vas.). Puhetta johti MTV:n Oskari Saari vierellään Williamsin formula 1-kuljettaja Bottas.

Tässä Wihurin Teknisen Kaupan tiedote kokonaisuudessaan, päiväys 7.4.2016.
_____________________________________________________________________________________________________
Williams Advanced Engineering vahvistaa Willen tuotekehitystä

Wihuri-konserniin kuuluva Vilakone Oy ja Williams Advanced Engineering ovat sopineet yhteistyöstä tulevaisuuden Wille-ympäristönhoitokoneiden tuotekehityksessä.

Vilakone Oy on Pohjois-Euroopan suurin ympäristönhoitokoneiden valmistaja. Ensimmäisten Wille-koneiden valmistuttua vuonna 1983 ne saavuttivat nopeasti asiakkaiden luottamuksen. Wihuri-konserniin kuuluvan Vilakoneen ja Williams Advanced Engineeringin yhteistyöllä Wille-ympäristönhoitokoneet tulevat olemaan tuotekehityksen kärjessä myös tulevaisuudessa.

Vilakone tulee tekemään yhteistyötä Williams Advanced Engineeringin kanssa uuden päästöttömän Wille-ympäristönhoitokoneen kehityksessä. Uusi Wille perustuu jo olemassa olevaan 665-malliin. Williams Advanced Engineering on erikoistunut hybridillä ja sähköllä toimiviin ajoneuvoihin. Viimeisimpiä projekteja ovat olleet Jaguar C-X75 hybridimallin sekä sähkötoimisen Aston Martinin suunnittelu- ja kehitystyö.

Wihuri on tukenut Williamsin kisakuljettaja Valtteri Bottaksen uraa yli kymmenen vuotta ja toiminut Valtterin työnantajana toimivan Williams Martini Racingin virallisena yhteistyökumppanina vuodesta 2013 lähtien. Yhteistyö Wille-koneiden tuotekehityksessä vahvistaa Wihurin ja Williamsin yhteistyötä entisestään.

”Williams Engineeringiltä saamme käyttöömme maailman parhaan tietotaidon ja insinööriosaamisen uuden sukupolven Wille-koneiden tuotekehitykseen”, Wihurin Teknisen Kaupan toimialajohtaja Pertti Rekonen toteaa.

Williams Advanced Engineeringin tekninen johtaja Paul McNamara kommentoi yhteistyötä: ”Williams Advanced Engineering on erikoistunut, yhteistyössä asiakkaidensa kanssa, luomaan uusia tuotteita, jotka ovat energiatehokkaampia kuin aikaisemmin on tehty, ulkoasusta tai suorituskyvystä tinkimättä. Williams on tehnyt läheistä yhteistyötä Wihurin kanssa jo vuosia ja nyt laajennamme myös tekniseen yhteistyöhön. Päästötön tuote tulee olemaan Vilakoneelle varmasti suuri etu, ja me tulemme käyttämään kaiken osaamisemme auttaaksemme heitä luomaan vahva ympäristönhoitokone, joka tulee olemaan ykkönen energiatehokkuudessa.”

Wille-ympäristönhoitokoneita on myyty kaikkiaan yli 6 000. Pääasiallisia markkina-alueita ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Venäjä ja Pohjois-Amerikka. Nykyaikaisen ja laadukkaan tuotannon lisäksi Wille koneiden tuotekehityksessä on huomioitu myös asiakkaiden tulevaisuuden tarpeet. Wille-koneisiin on suunniteltu myös kaikkiin vuodenaikoihin soveltuvat työlaitteet, jotka takaavat maksimaalisen tuottavuuden ja turvallisen käytön. Wille-ympäristönhoitokoneet valmistetaan Loimaalla. Suomessa koneiden myynnistä ja markkinoinnista vastaa Wihurin Tekninen Kauppa.

_____________________________________________________________________________

Lue seuraavaksi