Uutiset

Työkoneet

Viisi Liebherr T 264 -kiviautoa Australiaan


Kaivosurakoitsija MacKellar osti Liebherr-kiviautot käytettäväksi Anglo Americanin Dawsonin kaivoksessa. Anglo American operoi avolouhoksena toteutettavaa kivihiilikaivosta Mouran lähellä Keski-Queenslandissa. Viisi 240 tonnin Liebherr T 264 -kiviautoa saatiin kaivokselle vuoden 2020 alussa.

Liebherr Mining toimitti kiviautot MacKellar Miningille, joka on ollut uskollinen Liebherr-asiakas vuodesta 2016 lähtien. Vaikka MacKellar käyttää Liebherrin kaivu- ja -puskukoneita muilla kaivoksillaan, nämä 240 tonnin kiviautot ovat ensimmäisiä Liebherr-merkkisiä kaivoskoneita Anglo Americanin Dawsonin kaivoksessa.

Dawson Mine on avolouhoksena toteutettava hiilikaivos ja Anglo Americanin (51%) ja Mitsui Holdingsin (49%) yhteisomistuksessa oleva yritys. Se tuottaa yli yhdeksän miljoonaa tonnia hiiltä vuodessa. Pääasialliset asiakkaat löytyvät Japanin terästeollisuudesta.

Liebherr T 264 -kuorma-autot kuuluvat päivitetyn sukupolven joukkoon. Niiden kapasiteetti on 240/265 tonnia. 16-sylinterisen Cumminsin (QSK 60) teho on 2 013 kilowattia (2 700 hv).

Turvallisuutta autoissa on parannettu. Uusi etupyörien malli sekä tehokkaammaksi päivitetty jarrujärjestelmä lyhentävät valmistajan mukaan kuljettajan reaktioaikoja etenkin alamäkeen ajettaessa.

Uudet napamoottorit lisäävät vääntömomenttia ja kiihtyvyyttä. Valmistajan mukaan sama työnopeus kuin ennekin saavutetaan nyt 10 prosenttia suuremmalla kuormalla.

MacKellar on kaivos- ja siviilialan maansiirtoyritys, joka perustettiin Australiassa vuonna 1966. Urakoitsija hoitaa useita projekteja eri puolilla Australiaa ja konekanta käsittää 320 yksikköä. Kumppanuus Liebherrin kanssa alkoi MacKellarin ensimmäisen Liebherr-koneen käyttöönotolla huhtikuussa 2016 (kaivukone R 996B 740 t).

Ensimmäisestä Liebherr R 996B -kaivukoneesta saatujen hyvien kokemusten jälkeen MacKellar on ostanut vielä neljä samanlaista. Viimeisin otettiin käyttöön huhtikuussa 2020.

MacKellar omistaa myös kaksi R 9400 -kaivukonetta (380 t), 77 tonnin PR 776 -kaivukoneen ja on tilannut lisää Liebherr-koneita loppuvuodelle 2020.

Liebherrin kaivoskonedivisioonaan kuuluvat tehtaat Yhdysvalloissa, Ranskassa ja Itävallassa. Ne valmistavat kiviautoja, kaivukoneita ja puskutraktoreita. Kaksi kaivosteollisuuden perheomistuksessa olevaa yritystä, Liebherr ja MacKellar, ovat rakentaneet vuosien mittaan luotettavan ja vauraan kumppanuuden.

Lue seuraavaksi