Uutiset

Työkoneet

Viisi kertaa Liebherr R 918

Ravennan satamayhtiö (Compagnia Portuale di Ravenna) Italiassa on ottanut käyttöön viisi kappaletta Liebherr R 918 -tela-alustaista kaivukonetta.Niillä käsitellään sataman kautta kulkevia materiaalivirtoja sekä kasataan erilaista bulkkitavaraa. Kaikki koneet on Liebherrin mukaan varusteltu täysin asiakkaiden erikoistoivomusten mukaan. Noin 20 tonnia painavat kaivukoneet saavat voimansa 95 kilowatin tehoisesta dieselmoottorista.

Koneet työskentelevät niin sanottuina maakoneina suurille satamanostureille eli auttavat lastin siirtämisessä nostureiden ulottuville. Myös rahtilaivojen bulkkilastaukseen ja purkamiseen niitä käytetään. Laivojen lastiruumissa ne purkavat kulmia, jonne satamanosturin kahmarilla ei pääse.

Koska koneet pitää saada laskettua ruumaan, on ne varustettu kolmella nostolenkillä. Kaksi on ylävaunussa ja yksi kauhanvarressa. Sylinterit kaivulaitteessa on suojattu huolellisesti ja erikoismajakka katolla antaa lisäturvallisuutta haastavassa työssä. Näin satamanosturin kuljettaja näkee aina ruumassa sijaitsevan koneen sijainnin, vaikka olosuhteet ovat toisinaan erittäin pölyiset.

Ravennan satamayhtiö on perustettu jo vuonna 1929 ja se vastaa koko sataman rahtitavaran käsittelystä. Yritys työllistää 600 ihmistä ja konekanta käsittää yhteensä 40 yksikköä.

Ensimmäiset Liebherrit satamaan hankittiin vuonna 1985. Ne olivat tuolloin nosturikalustoa eli LT 1200 S- sekä LG 1280 -mobiilinosturit.

Lue seuraavaksi