Uutiset

Työkoneet

Viimeinkin – 15 tonnin Takeuchi normipuomilla

Takeuchi TB2150 on 15 tonnin kokoluokassaan harvinaisuus, sillä se on kuten kaikki muutkin Takeuchin mallistossa, varustettu tyvitaitolla. Suomen pitkäaikaisella maahantuojalla on toivottu jo pitkään tätä kokoluokkaa ilman tyvitaittoa eli sivukiinnitteisellä puomilla. Onpa siitä vinkattu tehtaallekin päin useasti. Ja nyt joulu tulikin etuajassa Pohjanmaalle, sillä ensimmäinen TB2150R ilman tyvitaittoa eli perinteisellä puomiratkaisulla laskeutui Suomeen ja tulee olemaan esillä Maxpossa.

Uutuus painaa työkunnossa noin 15 900 kiloa (ilman kauhanpyörittäjää). Peltien alla hyrrää nelisylinterinen Deutz TCD3.6L4, jonka päästöjä kuritetaan AdBluen avulla (SCR). Tehoa siitä saadaan valmistajan mukaan 85 kilowattia. Sama moottori muuten on pyöräalustaisessa mallissa TB295W (11 t).

Uuden Takeuchin ohjaamossa näyttää nykyisin tältä.

”Koneet tulevat tehtaalta valmiiksi neljällä lisähydrauliikalla ja propo-ohjauksella varustettuna. Kauhanpyörittäjän kytkeminen ja käyttö onnistuvat ilman sähköä. Myös Nordic Lights -työvalot asennetaan jo Japanissa vakiovarusteiksi”, kerrotaan maahantuoja Honka-Trading Oy:stä.

Ohjaamossa on täysin uusi näyttö, joka toimii paitsi koneen hallinnan ja valvonnan keskuksena, myös vakiona olevan peruutuskameran kuvan välittäjänä. TB2150R on edelleen varustettu puskulevyn kellunnalla, jolloin esimerkiksi asfaltin puhdistaminen käy kätevästi ja hellävaroen.

Kun saavut pääportista Maxpoon, ota heti jyrkkä oikea. Honka-Tradingin osasto A5 sijaitsee siinä ja uusi Takeuchi on siis nähtävissä muun malliston lisäksi.

Lue seuraavaksi