Uutiset

Työkoneet

Vierailulla Silvatorin työmaalla Saksassa

Suurtehohakkurin tehokkuus ja maasto- sekä maantieominaisuudet yllättivät kotimaisen alan ammattilaisryhmän täysin positiivisesti. Suurin yllätys oli koneen iso koko ja maantieajon sekä työskentelyn äänettömyys kaikissa haketuksen työ-vaiheissa.

Silvator 2000 on korkealaatuinen rumpuhakkuri, jonka työteho on mahtavat 330 kuutiota haketta tunnissa. Hake on hyvin laadukasta ja se tuotetaan energiaystävälli-
sesti Mersun 620-hevosvoimaisella V8-voimanlähteellä.

Koneen syöttöaukko on riittävä suokannoille ja risuille. Suuret tukitkaan ei tuota vaivaa. ”Orapihlajan haketus oli kävijöiden mielestä yksi vaikeimmista haketettavista puu-
lajeista, mutta Silvatori söi sitä kuin ”Simo hilloa”, kertoo Pertti Salo. ”93 kuution perävaunu täyttyi orapihlajahakkeesta noin 25 minuutissa ja hakelaatu oli kuitenkin varsin hyvä niin huonosta tavarasta”, jatkaa Salo. ”Varteenotettava huomio tehtiin myös siinä, että hakkuri ei laske ”kasoja alle”. Silvatorissa on viisi puhdistusruuvia syöttökuljettimen alla, mitkä estää hakkeen maahan putoamisen, ja säästää näin ollen turhat siivoamiset”, kertoo Salo. Vierailijat pääsivät katsomaan myös hakkurin tarkistusta ja huoltoa, kun tehtaalla oli käytetty Silvator (n. 6500 hakkurituntia), mistä oli mennyt lauantai-iltapäivällä 10 kW:n sähkömoottori läpi. ”Koneen roottori otettiin pois ja tarkastuksessa todettiin, ettei vaurioita ollut muuta kuin laakeripukin kuori oli lohjennut ja yksi teränpidike oli taipunut. Koneen kulutusosat vaihdettiin ensimmäisen kerran puhaltimeen ja hakkuriin, näin tuli todettua Silvatorin vankka rakenne ja kulutuskestävyys”, kertoo Salo.

Silvatorin hakkuri on kokonaan rakennettu itsekulkevaksi. Työmaille siirtyminen tapahtuu siis itse koneella. Hakkurin ajonopeus tiellä 52 km/h.

Silvatorilla työskentelyä sai kokeilla myös Raimo Viikari, vahva haketusalan ammattilainen. Kuljetusliikkeen omistaja Raimo Viikari on työskennellyt puun-/hakkeenmurskauksessa jo 27 vuotta. Hän on katsellut ja kokeillut monia koneita uransa aikana. Silvator, yksi ensimmäisistä, kokonaan hakkuriksi rakennetuista koneista ihastutti häntä mm. suunnittelullaan. ”Suunnittelijat ovat käyttäneet paljon aikaa hakkuria rakennettaessa ja tehneet erinomaisia teknologisia ratkaisuja koneeseen kuljettajan näkökulmaa ajatellen”, kertoo Raimo Viikari. ”Kuljettajan työskentely vaikuttaa suuresti koneen tuottavuuteen ja Silvatorissa oli kuljettajan kannalta keskitytty olennaisiin asioihin”, jatkaa Viikari. ”Näinkin isokokoiseksi koneeksi verraten hakkuri oli myös varsin ketterä. Hakkuri oli lisäksi varsin tehokas”, toistaa Raimo.

Lue seuraavaksi