Uutiset

Kuljetuskalusto

Vielä on kesää jäljellä

Toukokuu ja osin kesäkuukin meni hikoillessa, harvinaislaatuinen alkukesä on koettu. Vaikka Suomi menee nyt heinäkuussa suurelta osin kiinni, eivät kaikki pääse lomailemaan. Kun toiset grillaavat melanoomariskiä uhaten punertavaa ihoaan vieläkin hehkuvammaksi, hikoilevat toiset täysissä turvatamineissa työmailla. Rakennusalalla ei ehditä laiskottelemaan. Rakentamisen ammattilaiset kaivavat monttuja ja kanaaleja, tekevät valuja ja laskevat asfalttia teiden pintoihin muun Suomen lötköttäessä rentoina rannoilla, terasseilla ja mökeillä grillikyrsä toisessa ja olutpullo toisessa kädessä. Suomi rakentuu heinäkuun helteilläkin.

Lukuisista käynnissä olevista tietyömaista aiheutuu väistämättä viivytyksiä kesälomalla matkaaville. Pinnaa on turha kiristää vielä matkavaiheessa. Sen totaalisen kiukkukohtauksen voi jättää siihen, kun kauan kadoksissa olleet sukulaiset eivät vielä viidentenäkään päivänä tajua lähteä mökiltä pois. Lähtevät vasta sitten, kun kaikki pienestä perunamaasta kaivetut uudet potut on syöty, ja Tallinnasta hiihtolomalla haetut oluet vedetty kiduksiin.

Konepörssi jäi numero seitsemän  myötä kesätauolle. Seuraava lehti, numero kahdeksan, ilmestyy 16.8. ja on normaalin postituksen lisäksi jaossa muun muassa FinnMetko-messuilla. Lehden internet-sivuilla ja some-kanavillakin on hiljaisempaa nyt muutaman viikon ajan, kunnes palaamme sorvin ääreen entistä tarmokkaampina. Kiireinen kevät on takana ja toivottavasti hyvä vire jatkuu syksylläkin.

Jos on lehden taholla hiljaisempaa ydinkesän ajan, niin erilaisia some-kanavia seuraamalla voi tyydyttää raudanpuutettaan tehokkaasti. Esimerkiksi sellaisissa kotimaisissa Facebook-ryhmissä kuten ”Ilo Irti Maansiirtotekniikasta” ja ”Kaivinkonekuskit” ei keskustelu sammu milloinkaan.

Kaverin kone- ja laitevalintoja on aina mukavaa hieman morkata, kun oman takaliston alla on se maailman paras valinta. Talven aikana ei ole myöskään saatu selvyyttä maailmankaikkeutta ravistelevaan kysymykseen; ohjaamossa sukkasillaan vai kengät jalassa? Keskustelu tämänkin aiheen ympärillä jatkunee kiivaana, joskin jo toukokuun helteillä sukatkin olivat liikaa, ja rohkeimmat keskustelijat kaivoivat paljaat varpaat ajopolkimilla.

Jos kotimaan jalka-/varvasaiheiset keskustelut eivät riitä, niin ulkomaisista mielenkiintoisista Facebook-ryhmistä mainittakoon yli puoli miljoonaa seuraajaa kerännyt ”Awesome Earthmovers”. Myös ”Mining Mayhem” -facebook-sivustolla on saman verran ystäviä. Sisältöä näihinkin päivitetään koko ajan. Ei lopu koneaiheet maailmasta, vaikka Konepörssin toimittajakunta makoileekin hetken laiturin nokassa ja riippukeinussa (ilman sukkia).

Ja sitten tämä pakollinen kesäpuujalkavitsi tähän loppuun: Tampereen raitiotietyömaan tuntumassa asuva mies uteli kaupungin virastosta, miksi täällä on vesi yhä poikki? Vastaus oli: Ne ovat kaivaneet jo viikon putkeen.

Konepörssin väki toivottaa kaikille lukijoilleen erittäin aurinkoista kesää ja parempia vitsejä, olittepa sitten töissä tai lomalla.

Pääkirjoitus KP7/2018.

Lue seuraavaksi