Uutiset

Työkoneet

Versotrack –paikannusjärjestelmä soveltuu myös työkoneiden seurantaan

Yksinkertaisimmillaan se on ajoneuvoon tai työkoneeseen asennettava paikannuspääte, joka kerää automaattisesti tietoa muun muassa sijainnista, reittihistoriasta, käyttötunneista jne. Seurantapääte voi olla kuljettajalle täysin näkymätön, eikä sitä tarvitse laittaa erikseen päälle tai pois. Järjestelmä helpottaa kaluston seurantaa ja kulujen karsimista.
”Versotrack tarjoaa käyttäjälleen enemmän, kuin mitä tavalliset peruspaikannusjärjestelmät. Versotrackiin voidaan liittää erilaisia toimintoja, joita käyttämällä saadaan tärkeää tietoa toimistolle nopeasti ja varmasti. Versotrack lisää turvallisuutta ja parantaa yrityksen kannattavuutta”, lupaa myyntipäällikkö Jukka Haveri järjestelmän kehittäneestä STD Systems Oy:stä.
Kaikki työkoneet eivät tavallisesti kovin usein ”tien päällä” liiku, mutta poikkeuksiakin on. Esimerkiksi erilaisissa tien- ja kadunhoito tehtävissä toimivat taajamakoneet ovat liikkeellä tauotta.
”Järjestelmän avulla  saadaan kätevä työajanseuranta – niin koneille kuin käyttäjillekin. Sen lisäksi, että nähdään onko kone käynnissä vai ei, voidaan tarkkailla myös, onko kone tyhjäkäynnillä ja onko hydraulijärjestelmässä oikeasti paineita. Kun työmaat piiretään Versotrack-järjestelmän kartalle, saadaan automaattisesti työmaakohtaiset raportit koneittain ja kuljettajittain”, selventää Haveri edelleen.
”Koneiden käyttötuntien reaaliaikainen seuranta mahdollistaa myös erilaisten hälytysten asettamisen eri käyttötuntirajoille. Kun 3 000 tunnin huolto lähestyy, niin tästä voidaan hälyttää vaikka 500 tuntia ennen. Näin voidaan varata aika huoltomiehelle hyvissä ajoin.”

Alkolukot ja käynnistyksen esto

Alkolukot ovat tulossa kovaa vauhtia pakollisiksi kaikenlaiseen ammattikuljetukseen. Nyt ne vaaditaan jo koululaiskuljetuksissa. Viranomaiset tutkivat pakollisuuden ulottamista myös raskaaseen liikenteeseen. Lisäksi monissa julkisissa maarakennusurakoiden tarjouspyynnöissä alkolukko työkoneissa on jo vähimmäisvaatimuksena. Versotrack – järjestelmään voidaan liittää Foxguard A3 -alkolukko, jolloin kaikki puhallukset tallentuvat palvelimelle.  
”Raskaan sarjan kalustossa alkolukot tuovat kiistatta lisäturvaa. Isot koneet voivat saada valtavaa tuhoa aikaiseksi. Lukkoja on jo käytössä useissa louhoksissa ja kaivoksissa. Alkolukot eivät langattomuuden ansiosta ole niin suuri taakka käyttää kuin ennen”, lisää Haveri.
Alkolukot voidaan liittää helposti osaksi Versotrack-kalustohallintajärjestelmää. Jokaisen alkolukon puhallushistoriaa voidaan tutkia toimistolla ja jos tulos on yli 0,0 promillea, tulee tästä esimiehistölle välittömästi tekstiviesti.
”Ajoneuvon tai työkoneen käynnistyminen voidaan siis estää alkolukolla. Tarvittaessa käynnistäminen voidaan myös estää toimistolta tai kytkeä henkilötunnistuksen taakse. Tällöin konetta ei saa käyntiin, ennen kuin kuljettaja on ”leimannut” itsensä työkoneeseen. Samalla saadaan kätevästi raportti siitä, kuka konetta on käyttänyt. Raportit auttavat myös työntekijäkohtaisessa työajanseurannassa.”
Versotrack on edullinen hankkia ja erittäin helppo käyttää. Versotrack tukipalvelu puhuu suomea ja kaikki järjestelmät on tuotettu itse, joten muutosten ja lisätoimintojen toteutus on helppoa ja nopeaa. Versotrackin asiakkaina on jo yhden miehen yrityksiä kuin myös pörssiyhtiöitä, niin Suomessa kuin ulkomailla”, lopettaa Haveri.

Internet -osoite:

www.versotrack.fi

Lue seuraavaksi