Uutiset

Työkoneet

Vermeer HG 6000 -murskain – uudistukset parantavat kapasiteettia ja käyttövarmuutta

”Nyt uudesta HG 6000 -murskaimesta Vermeer on kehittänyt entistäkin tehokkaamman mallin juuri meidän käyttötarpeisiimme ja olosuhteisiimme. Tuotekehityksessä on kuunneltu tarkasti suomalaisten asiakkaiden mielipiteitä, ja otettu huomioon heidän vaatimuksensa”, sanoo Vermeer- koneiden maahantuonnista vastaavan Several Oy:n Christopher Wegelius.
Vermeer HG 6000 Duplex Drum II -rummun ansiosta kone muuttuu tarvittaessa nopeasti myös hakkuriksi.
”Uudessa koneessa on mm. 20 prosenttia  enemmän seulan pinta-alaa, 755 hevosvoiman Cat Stage IIIB/Tier4i -moottori, uudistettu letkutus, purkukuljettimen uudistettu runkorakenne ja suorat hidaskierroksiset Poclain –hydraulimoottorit. Koneessa ei siis enää ole planeetta vaihteistoja”, luettelee Wegelius muutoksia.
Murskaimen syöttömaton ja vastaterän väliin on saatu lisätilaa, mikä vähentää syöttöpöydän mattoon kohdistuvia iskuja. Koneessa on järeämpi syöttörulla ja rummussa enemmän kulutuspintaa.
”HG 6000 -murskaimen äänitaso on alentunut myös oleellisesti. Koneen kauko-ohjaimessa on enemmän ominaisuuksia. Esimerkiksi polttoaineen kulutuksen ja öljynpaineiden tiedot, vikakoodit ja asetusten säädöt”, lisää Wegelius.
Tehtyjen uudistuksien jälkeen HG 6000 -murskaimen kapasiteetti on kasvanut ja tehtävät huoltotyöt helpottuneet entisestään.

Esittelyt jatkuvat

Maxpon jälkeen Vermeer HG 6000 kiersi kentällä työnäytöksissä ja asiakkaiden kokeiltavana.
”Olimme Seinäjoella ja Lapinlahdella esittelemässä koneen uudistuksia ja väkeä kävi runsaasti paikan päällä. Esittelyt jatkuvat loppuvuoden aikana”, ilmoittaa Vermeer -myyjä Ahti Sormunen.
Uudistunut Vermeer HG 6000 sai työnäytöksissä Severalin mukaan kiitosta murskaus- ja energia-alan ammattilaisilta.
”Ensimmäisenä konetta lähestyttäessä kiinnittää huomiota sen erittäin hiljaiseen ääneen, mikä on tärkeä asia koneen käyttäjien terveyden lisäksi siksi, että koneilla työskennellään usein lähellä asutusta. Tähän on päästy koneen äänenvaimennusta parantamalla. Myös puhaltimien ym. rakenne on kehittynyt, joten tuloksena on todella hiljainen kone. Päästöiltään ja polttoaineenkulutukseltaan se on myös alhainen uuden Stage IIIB -moottorinsa ansiosta”, kertoilee Sormunen.
Maahantuojan mukaan kuljettimet eivät pudota koneen alle tavaraa, joten työpaikka pysyy siistinä ja koneen siirtely on helppoa. Uudistusten ja käyttöasteen parantumisen myötä HG 6000 tarjoaa entistä suuremman kapasiteetin.
”Koneen helposti vaihdettavissa olevat kaksi seulaa mahdollistavat juuri halutun lopputuotteen valmistamisen. Vermeer -murskaimella tehty tavara kelpaa suoraan myös pienempiin polttolaitoksiin”, sanoo Sormunen.
Several toimitti alkuvuodesta 2011 Vermeer HG 6000 -murskaimen Mursku Oy:lle Pieksamäelle. Ja lisää uusia Vermeereitä on tulossa Suomeen jo lähiaikoina.
”Tilauksessa on kaksi Vermeer HG 6000 -murskainta joista toinen toimitetaan loppuvuodesta ja toinen talvella. Kauppoja on hyvin vireillä ja eiköhän tämä demokonekin löydä vielä tämän vuoden aikana tyytyväisen omistajan”, lopettaa Sormunen.

Internet -osoitteet:

Lue seuraavaksi