Uutiset

Työkoneet

VemaTrack- ja VemaTec-tuotteet 10 vuotta Suomessa


Artikkelikuva: Vimpeliläisen Jallun Hiekka Oy:n Jarmo Arpala on erittäin tyytyväinen VemaTrack-laatuun. Kuvan Komatsun alla VemaTrackin telanosat ovat pyörineet jo yli 5 000 tuntia, ja vielä on paljon kilometrejä edessä.Vimpeliläinen Suomen Telakeskus Oy on toiminut jo 10 vuotta hollantilaisen, kaivukoneiden kulutusosia toimittavan Verhoeven B.V.:n maahantuojana ja jälleenmyyjänä Suomessa. Yli 60 vuoden kokemuksen alalta omaavan Verhoevenin VemaTrack-telaston kulutusosat, VemaTec-kynnet ja muut kauhan kulutusosat ovat saavuttaneet hyvän jalansijan asiakkaiden piirissä. Telakeskuksen Osku Mäkelän mukaan puskaradio on ollut merkittävä apuväline tuotteiden markkinoinnissa. Ammattikäyttöön tarkoitetut Vema-tuotteet tunnetaan jo kautta maan.

Telaston VemaTrack-kulutusosia on tarjolla alle tonnin painoisista aina yli sadan tonnin painoisiin koneisiin niin murskaimiin, kaivu-, pusku- ja salaojakoneisiin sekä erilaisiin erikoissovelluksiin. Telaston osien myynti on Mäkelän mukaan Telakeskuksen toiminnan suurin osa-alue. Lisäksi hyllystä löytyy paljon kaivukoneiden alavaunujen kuluvia osia sekä vetonapoja ja hydrauliikkapumppuja. Myös osien korjausta tehdään sekä kentällä tapahtuvaa asennustyötä. Sen hoitavat yhteistyökumppanit.

Mäkelä sanoo, että yleisimpiin konemerkkeihin löytyy osia reilusti, paljon jo suoraan hyllystä, ja harvinaisempiinkin merkkeihin hieman pidemmällä toimitusajalla. Nimikkeiden määrää pyritään kasvattamaan kokoajan.

Jani Peltokangas tutussa puuhassaan, pakkaamassa telanosia lähtökuntoon. VemaTrack-osia lähtee maailmalle päivittäin.

Kautta maan

Mäkelä sanoo Vema-tuotteiden myynnin jakaantuvan kohtalaisen tasaisesti ympäri koko Suomen. Itä-Suomen hän sanoo erottuneen yllättävänkin hyväksi myyntialueeksi. Sinne osia menee paljon metsäpuolen töissä toimiviin koneisiin. Kovissa olosuhteissa operoivissa koneissa ovat VemaTrack-osat kuulemma toimineet hyvin, mikä on osaltaan ruokkinut tuota edellä mainittua puskaradiota. Myynti tapahtuu pääosin puhelinmyyntinä virka-aikana, mutta joskus myös sen ulkopuolellakin.

Suomen Telakeskus pyrkii pitämään varastossa reilusti yleisimpien koneiden varaosia. Näin pystytään välittömästi vastaamaan asiakkaan tarpeisiin.

Suomen Telakeskuksella on 1 500 neliömetrin varasto Vimpelissä, jossa yrityksen kaikki viisi henkilöä työskentelevät. Kesäapulaisia on usein mukana vuoden vilkkainta aikaa helpottamassa. Vimpelistä osia toimitetaan ympäri Suomen. DB Schenker hoitaa kaikki toimitukset ovelta ovelle tai vaikkapa suoraan montulle. Mäkelä sanoo rahtihinnoittelun perustuvan varaosan painoon. Hänen mukaansa DB Schenkerin hyvä palvelu tukee osaltaan myös Telakeskuksen toimintaa.

”Toimitusajoista voisi sanoa sen verran, että suurimpaan osaan Suomea rahti on perillä seuraavana arkipäivänä. DB Schenkerin autot käyvät noutamassa tavaraa päivittäin vielä puoli neljän aikaa iltapäivällä. Joten jos siihen mennessä on saatu tilaus sisään, on seuraavan päivän perillä olo mahdollinen”, sanoo Mäkelä.

Muutosta on tapahtunut

Mäkelä sanoo kulutusosamarkkinoilla tapahtuneen muutosta viimeisen reilun viiden vuoden aikana. Aikaisemmin tuntui vain hinnalla olevan merkitystä. Nyt kiinnitetään enemmän huomiota laatuun. Monet ovatkin todenneet, että halvin ei välttämättä ole aina se kokonaisedullisin ratkaisu.

”Monet ovat kokeilleet sitä halvinta huonoin tuloksin, minkä jälkeen on haluttu panostaa laatuun antaen hinnasta hieman periksi. Näin meille on tullut soitto ja on päästy usein alkuun uudessa asiakassuhteessa. VemaTrack-telaston kulutusosat ja VemaTec-kauhan osat ovatkin juuri näitä laadukkaita varaosia ammattikäyttöön. Ensi syksyn Maxpo-messuilla pääsee taas tutustumaan tarjontaamme”, toteaa Osku Mäkelä lopuksi.


Lue seuraavaksi