Uutiset

Työkoneet

Veljekset Toivanen oy:lle uusi Hidromek pitkällä puomilla

Veljekset Toivanen oy on hankkinut Sotkamoon Mondo Mineralsin talkkikaivokselle uuden pitkäpuomisen Hidromek-kaivukoneen. Kyseessä on yrityksen ensimmäinen Hidromek-merkkinen kaivukone. Veljekset Toivanen on perustettu vuonna 1983. Maarakennusalan palveluista alkanut toiminta on laajentunut myöhemmin myös tehdaspalveluihin ja sähköverkon rakentamiseen.

Nyt toimitettu Hidromek HMK 220 LCLR painaa 25 tonnia ja puomin pituus on 16 metriä. Telalappujen leveys on 900 millimetriä. Koneessa on varusteena kaksi propo-ohjattua lisähydrauliikkaa, pikakiinnikehydrauliikka, SKF:n rasvari kaksiputkijärjestelmällä ja Kiho-ohjattu Webasto. NTP-10 pikakiinnikkeessä on useimmiten kiinni luiskakauha. Työskentelynäkyvyyden varmistaa 13 kappaletta led-työvaloja.

Honka Trading oy:n myyntipäällikkö Antti Forma kertoi kyseessä olevan ensimmäinen Suomeen myyty pitkäpuominen Hidromek-kaivukone. ”Olemme myyneet Toivaselle aikaisemmin useita Takeuchi-kaivukoneita, mutta tämä oli nyt ensimmäinen Hidromek”, kertoo Forma.

Konepörssi palaa aiheeseen tarkemmin vuoden 2019 alussa.

Lue seuraavaksi