Uutiset

Työkoneet

Väkevät uusiin tiloihin

Kiteeläinen metallipaja A. Hirvonen Oy muutti tammikuussa uusiin 1500 neliön tuotantotiloihin. Rakennusprojekti suoritettiin omana työnä pajatöiden ohella, jonka vuoksi rakennusurakasta tulikin pitkä. Hallin lämmmitys hoituu 12 kaivon maalämmöllä, hitsauskaasujen vuoksi myös ilmastointi on tehokas ja ottaa lämmön talteen.

Yritys valmistaa Väkevä tuotemerkillä erilaisia lisälaitteita maan- ja metsänmuokkaukseen. Lisätuloja tulee erilaisista alihankinta töistä, varaosien ja raudan mynnistä sekä käytettyjen koneiden kaupasta ja välityksestä.
Konekauppaa varten on perustettu aputoiminimi Roopen Kone, jonka vaihtokoneet täyttävät vanhan hallin pihan. Yritys jatkaa kehitystään kevään aikana, vanha halli vuokrataan ja Väkevä tuotteelle rekrytoidaan oma henkilö joka vastaa kaupasta ja kehityksestä nykyisen vetäjän jäädessä pikkuhiljaa eläkkeelle.
Taantuma ei tälläkään kertaa päässyt puraisemaan metallialaa kovin lujaa, vienti on kasvanut ja myös A. Hirvonen Oy tekee kauppaa yhä enemmän Venäjälle. ”Venäläisillä on ostovoimaa ja he tahtovat laatua. Olemme myös tyytyväisiä venäläisiin metallimiehiin, osaamista ja työhalua löytyy. Itä-Suomesta on myös hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan, emme ole tunteneet tarvetta muuttaa yritystä Etelä-Suomeen. Täällä on hyvät kulkuyhteydet myös metsälle ja kalastamaan”, kertoilee Armas Hirvonen, pian eläkeläinen.

Lue seuraavaksi