Uutiset

Työkoneet

Uutuus kalliorakentamiseen – Sandvik DT1132i -tunnelijumbo

Sandvik Mining and Rock Technology on lanseerannut uutuuden laitetarjontaansa: kolmipuomisen Sandvik DT1132i -tunnelijumbon. Laite tarjoaa monia edistyksellisiä ominaisuuksia ja yhdessä RD535-porakoneiden ja uudistetun porakaluston kanssa, tämä uutuuslaite vastaa valmistajan mukaan erinomaisesti kalliorakentamisen ja maanalaisen louhinnan haasteisiin.

Uusi Sandvik DT1132i on kolmipuominen, sähköhydraulinen tunnelijumbo, joka on suunniteltu nopeaan ja tarkkaan poraukseen. Tietokoneohjatussa jumbossa on automatisoidut poraustoiminnot, ja puomeja voidaan liikuttaa kuljettajan ohjaamana tai automaatiotoiminnolla. ”DT1132i-jumbon uusi porausteknologia sekä uudet RD535-korkeataajuusporakoneet yhdessä vankkojen puomien kanssa tarjoavat tehokkaan ratkaisun maanalaiseen poraukseen”, kerrotaan Sandvikilta.

Kaikki Sandvik DTi -sarjan tunnelijumbot perustuvat modulaariseen suunnitteluun, mikä tekee niistä erittäin monipuolisia käyttää. Jumboissa on uusi porauksen ohjausjärjestelmä, ja ne hyödyntävät iSURE®-ohjelmistoa sekä SICA-ohjausjärjestelmää parhaan louhintatuloksen saavuttamiseksi.

Uuden DT1132i-tunnelijumbon suunnittelun keskeisenä lähtökohtana oli parantaa porauksen tehokkuutta ja tarkkuutta nopealla ja kiviolosuhteisiin mukautuvalla porauksen ohjauksella. Myös operaattorin turvallisuuteen ja ergonomiaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

Yksi porauslaitteen uusista ominaisuuksista on täysin uudistettu SB160i-teleskooppipuomi, jonka optimoitu nivelrakenne kasvattaa peittoalaa sivuttaissuunnassa jopa 25 prosenttia. Uudistetut puomit käyttävät proportionaalista puomien ohjausta, mikä takaa tarkat ja nopeat puomin liikkeet. Älykkäät kompensointimallit parantavat tarkkuutta kaikissa porausolosuhteissa.

Uuden Sandvik DT1132i:n ergonomisessa ohjaamossa on tehokas tärinänvaimennus. Avoimesta ja tilavasta ohjaamosta on hyvä näkyvyys kaikkiin suuntiin, ja äänieristettyjen ikkunoiden ansiosta melutaso on alhainen. EU6/7-standardin mukainen suodatinjärjestelmä pitää sisäilman puhtaana. Ohjaamon turvallisuus on maksimoitu noudattamalla FOPS-määräyksiä. Täysin uudenmalliset, kestävät katteet peittävät tehokkaasti laitteen sivut, mutta mahdollistavat myös vaivattoman pääsyn laitteen huoltokohteisiin.

Lue seuraavaksi