Uutiset

Työkoneet

Uutta ilmeeseen ja tuotevalikoimaan

Serco kauhaharja

JPT Jaskari Oy on vuosien saatossa kasvanut yhdeksi merkittävimmistä kiinteistönhoidon työlaitteiden valmistajista. Serco, Top ja Skaala ovat tunnettuja tuotemerkkejä, jotka kaikki valmistetaan JPT Jaskarin tehtaassa Köyliössä. Tänä vuonna 15 vuotta täyttävä yhtiö esittelee uuden yhtenäisen ilmeen tuotteille ja yritykselle. Tuotteet ovat kokeneet uudistuksia myös teknisesti.

Juha-Pekka Jaskarin omistama JPT Jaskari Oy valmistaa kiinteistönhoitoon ja teiden kunnossapitoon käytettävien työkoneiden työlaitteita. Tuotteita on auraukseen, hiekoitukseen, harjaukseen ja pesemiseen, joista viimeksi mainittuja myös kuorma-autoihin asennettavaksi.

Uutta ilmettä

Viidentoista vuoden aikana JPT Jaskarin tuotevalikoima on laajentunut paitsi tuotekehityksen kautta, myös yritysostojen myötä. Serco-sirottimet, -säiliöt ja -pesulaitteistot ovat olleet mukana jo pitkään. Skaala-aurat sekä Top-tuotteet ovat täydentäneet valikoimaa myöhemmin.

Juha-Pekka Jaskari ja Outi Nenonen
Juha-Pekka Jaskarin (vas.) päivät kuluvat toimitusjohtajalle kuuluvien tehtävien hoitamisessa. Aika ajoin hän kuitenkin pyrkii löytämään aikaa tehdäkseen tuotannon tehtäviä tehdassalin puolella, jotta tuntuma tuotantoon säilyisi hyvänä. Outi Nenonen on yhtiön laatu- ja tuotantopäällikkö, mikä käytännössä tarkoitta hyvin monipuolisia tehtäviä.

”Tuotteiden ulkoinen ilme on pysynyt ennallaan, vaikka valmistus onkin tullut meille”, sanoo JPT Jaskarin laatu- ja tuotantopäällikkö Outi Nenonen. ”Vaikka tuotemerkit ja niiden ulkoasu ovatkin käyttäjille tulleet tutuiksi, olemme kuitenkin nyt päättäneet uudistaa ja samalla yhtenäistää tuotteittemme ulkonäön. Samalla päivitämme koko yritysilmeen”

”Vastaisuudessa Serco tulee olemaan se nimi, jolla kaikki tuotteemme tunnetaan. Serco-nimen alla on jo ennestään tuoteperheitä, ja nyt myös Top ja Skaala kuuluvat niihin. Samalla väritys yhdenmukaistetaan, eli vakiovärinä tulee olemaan monista työkoneista tuttu tumma harmaa, jota tehostetaan oranssilla ja valkoisella”, kertoo Juha-Pekka Jaskari. ”Toki tilauksesta työlaite voidaan tilauksesta maalata myös asiakkaan toiveiden mukaisilla väreillä. Ei ole epätavallista, että työlaitteeseen halutaan samat värit kuin sitä kantavassa koneessa on.”

Brändiuudistuksen yhteydessä päivitettiin myös Sercon logo, jonka innoittajana on suomenhevonen, sekä tunnuslause ”Sankareiden työlaitteet.”

”Uusi logomme kertoo siitä, että Serco-työlaitteet ovat työtä pelkäämättömiä ja kestäviä kuin suomenhevonen. Tunnuslauseella haluamme osoittaa arvostuksemme tuotteittemme käyttäjille, jotka ahkeroivat kelloon katsomatta, jotta pihat ja kulkuväylät olisivat kunnossa meitä varten”, kertoo Nenonen brändiuudistukseen liittyneen työpajan työn tuloksista.

Top-heittokauhat

Serco Top -tuoteperheeseen kuuluu viisi erikokoista HK-heittokauhaa. Ne soveltuvat erityisesti kevyiden materiaalien, kuten lumen, turpeen, sahanpurun ja hakkeen, kuormaukseen. Työleveydet ovat 1 730–2 620 millimetriä ja tilavuudet 1,5–4,7 kuutiometriä

Serco heittokauha
Serco Top HK -heittokauhoja on viittä kokoa. Heittokauhat sopivat ominaispainoltaan kevyen materiaalin, kuten lumen tai hakkeen lastaukseen. Heittokauhan lastauskorkeus on hyvä, ja se tyhjenee hyvin ravistamatta.

Heittokauhan idea on siinä, että se tyhjennetään kippaamisen sijasta työntämällä kauhan takaseinä hydraulisesti eteen. Koska kauhaa ei tarvitse kipata, tyhjennyskorkeus on suurempi. Heittokauha myös tyhjenee varmasti, joten koneen puomin rakenteita rasittavaa ja melua aiheuttavaa kauhan ravistelua ei tarvitse tehdä. Heittokauha on myös helppo tyhjentää materiaalia annostellen.

Serco Top HK -heittokauhoissa on vakiona hammastettu terä huulilevynä. Se on kiinnitetty 305 millimetrin standardikiinnityksellä, joten tarpeen vaatiessa voidaan käyttää toisenlaistakin huulilevyä. Kauhan hydrauliikka on varustettu painevaroventtiilillä.

Kauhaharja

Serco Niilo KH -kauhaharjat ovat hyvä esimerkki JPT Jaskari Oy:n asiakaslähtöisestä, pitkälle viedystä kehitystyöstä. Siitä on osoituksena kahdessa suurimmassa mallissa oleva mahdollisuus pyörittää harjaa kumpaankin suuntaan, jolloin laitetta voi käyttää myös avoharjana.

Serco Niilo -kauhaharja
Työlaitevalmistaja JPT Jaskari Oy yhtenäistää tuotteidensa ulkoasua. Vastaisuudessa Serco-nimen alla on entistä useampia tuoteperheitä. Näkyvyyden parantamiseksi merkinnöissä käytetään heijastavia materiaaleja.

Niilo KH -kauhaharjoihin on tarjolla lisävarusteena pölynsidontapaketti, jossa vesisäiliön lisäksi on pieni pakkasnestesäiliö. Pakkasnesteen avulla voidaan tehokkaasti estää vesiletkujen jäätyminen, kun kevätpäivän iltana lämpötila uhkaa painua pakkasen puolelle.

Polannekarhu

Kulkuväylien ja pihojen kesä- ja talvihoidossa tulee eteen tilanteita, joissa tarvittaisiin tiehöylän ominaisuuksia, mutta pienemmässä koossa. Näitä tarpeita varten JPT Jaskari on kehittänyt Serco Kerttu KPK -polannekarhun, jolla hoituvat polanteen poisto talvella sekä sorapintaisten väylien ja kenttien tasaus kesällä. Se on ketterä työväline myös asfaltointia edeltävien pohjatöiden tekoon.

Serco Kerttu KPK on kuormaajaan kytkettävä, pienen tiehöylän etuosaa muistuttava työlaite. Peruskoneelta vaaditaan vain hydrauliikan paine- ja paluuliitännän, ja polannekarhun ohjaus tapahtuu ohjaamoon asennettavasta ohjausyksiköstä kahden joystic-ohjaimen avulla. Kerttu KPK -polannekarhu on saatavissa 2,5 ja kolme metriä leveällä terällä varustettuna.

Serco Kerttu KPK -polannekarhu
Serco Kerttu KPK -polannekarhu on melko uusi tuote JPT Jaskarin tuotannossa. Polannekarhu on ketterä, ja laajentaa kuormaajan käyttömahdollisuuksia sekä kesän että talven töissä.

Huolto- ja varaosapalvelut laajenevat

Käyttäjien keskuudessa JPT Jaskari Oy tunnetaan hyvästä ja nopeasta palvelusta. Köyliön ja Lappeenrannan omien toimipisteiden lisäksi pääkaupunkiseudulla valtuutettuna huolto- ja varaosapisteenä on Vantaan teollisuuspalvelu Oy ja Hämeenlinnassa Vanajan Konehuolto Oy. Huoltoverkosto laajenee lähiaikoina uusilla yhteistyökumppaneilla.

”Tarkoitus on, että huolto- ja varaosatarjontaa olisi riittävän kattavasti kaikkialla Suomessa. Oli sitten kyseessä kulutusosien vaihto, rikkoutuneen laitteen korjaus tai asiakkaan haluama muutos, hoidamme nyt ja tulevaisuudessakin asian kuntoon viipymättä. Kaikilla asiakkaillamme ei ole omaa huoltohallia, joten senkin takia huollon vasteaika on oltava lyhyt”, sanoo Juha-Pekka Jaskari.

Lue myös: Made in Finland -konekiertue syys-lokakuussa

Lue seuraavaksi