Uutiset

Työkoneet

Uusia työlaitteita Robilta

Ramtec esitteli parikin uutta työlaitetta purkuhommiin. Niitä olivat kaivu- tai purkukoneiden kanssa käytettävät Robin MP20-monitoimimurskain ja DG21-purku- ja lajittelukoura. Molemmat uutuudet ovat suomalaista suunnittelua ja ne saivat Maxpossa ensiesittelynsä.

Robi MP20 -monitoimimurskain.

MP20-pulveroija korvaa aikaisemman MP19-mallin. Laite on kokenut hienoisen faceliftin, kuten Ramtecin Miika Janhunen asian ilmaisi. Arkikäyttöä helpottavat osin mekanismeissa käytetyt kestovoidellut ja näin voiteluvapaat laakerit. Muotoilumuutosten johdosta letkuja on saatu sijoitettua suojaisampaan paikkaan. MP20:een on saatavana useita erilaisia leukoja niin leikkuuseen kuin murskaukseen. Hydraulinen pyöritys on vakiona. MP20 soveltuu käytettäväksi 16–26 tonnin painoisten peruskoneiden kanssa. Sen omapaino on 2 340 kilogrammaa ja leukojen maksimi aukeama on 860 millimetriä. Maksimi leikkausvoima on 2 850 ja murskausvoima 1 400 kilonewtonia. Käyttöhydrauliikan maksimiarvot ovat 230 litraa minuutissa 350 baarin paineella.

Toinen uutuus DG21-koura korvaa aiemman DG20-mallin. Myös koura on saanut uusia muotoja sekä voiteluvapaita laakereita niveliinsä. Isomman sylinterin myötä tarjolla on enemmän voimaa puristamiseen. DG21:een voidaan vaihtaa kolmet erilaiset leuat; ritilämäiset, rei’itetyt levymäiset ja umpinaiset. Se soveltuu käytettäväksi 16–26 tonnin peruskoneen kanssa. Laitteen omapaino on leuoista riippuen maksimissaan 1 180 kilogrammaa. Leukojen suurin aukeama on 2 060 millimetriä ja nostokapasiteetti on 4,6 tonnia. Puristusvoimaa on suurimmillaan 70 kilonewtonia ja käyttöhydrauliikkaa voidaan hyödyntää maksimissaan 80 litraa minuutissa 350 baarin paineella. DG21-kouraa on saatavilla pyörityksellä tai ilman, jolloin voidaan hyödyntää koneessa olevaa muuta pyörittäjää. Uusi koura soveltuu hyvin materiaalinkäsittelyyn sekä tiili- ja puurakenteiden purkuun.

Robi DG21 -purku- ja lajittelukoura.

Lue myösUutta puomin päähän

 

 

Lue seuraavaksi