Uutiset

Työkoneet

Uusi Yanmar VIO80

Yanmar maarakennuskoneita maahantuova KH-Koneet Oy esitteli Cramon ja Optirentin toukokuun lopulla järjestämillä Maanrakennuskonepäivillä uudistetun 8 tonnin painoluokkaan kuuluvan Yanmar VIO80 kaivukoneen. Tapahtumassa kilpailukoneena ollut uutuus sai runsaasti kiitosta testaajiltaan.

Uusittu Tier 4 Yanmar 40,7 Kw moottori on aikaisempaa keskimäärin 15 prosenttia taloudellisempi. Koneen kaivuteho on kasvanut 14 prosenttia ja kääntövoima on 11 prosenttia vahvempi kuin edellisessä versiossa. Myös ohjaamo on edeltäjäänsä mukavampi. Tilaa on tullut lisää ja mukavuuteen on panostettu uusilla hallintalaitteilla ja materiaalivalinnoilla. Melutaso on laskenut 4 desibeliä.

Maarakennuspäivillä kiitosta sai uusittu japanilainen hydrauliikka, joka tekee myös yhtäaikaisista liikkeistä tarkkaakin tarkempia. Ns. letkurikkoventtiilit on nyt sijoitettu puomiin, kaivuvarteen ja puskulevyyn.
Yanmar VIO80 on 2690 mm korkea ja 2270 mm leveä. Lisähydrauliikan tuotto on 123 litraa minuutissa. Kaivusyvyys on 4130 mm ja kippauskorkeus 4700 mm.

www.kh-koneet.fi

Lue seuraavaksi