Uutiset

Työkoneet

Uusi Slagkraft Craft W17 -moottoripaketti

Cranab-Slagkraft tuo markkinoille uuden moottoripaketin, joka täyttää uusien ympäristövaatimuksien lisäksi myös tiukat kapasiteetti- ja luotettavuusvaatimukset.

”Ympäristövaatimukset olivat lähtökohtana uuden Craft W17 -moottoripaketin kehitystyölle. Se korvaa menestyksekkään Craft 601 -moottoripaketin. Päätimme tehdä tuotteen perusteellisen uudelleenarvioinnin, ja nyt voimme esitellä tehokkaan uutuuden, jonka helppo käytettävyys ja älykkäät ratkaisut auttavat koneen kuljettajaa työssään”, kertoo Håkan Bergh, joka toimii Slagkraft -tuotteiden markkinointipäällikkönä.

Craft W17 -moottoripakettia käytetään pyöräkuormaajissa yhdessä Slagkraft-nostureiden kanssa. Slagkraft räätälöi asiakkailleen koko tuotekokonaisuuden moottoripaketista, nosturista ja erityyppisistä raivauslaitteista. Craft W17 -paketin enimmäisulottuvuus raivaustyössä on 8,5 metriä.

”Käyttövarmuus on kaiken A ja O. Tiedämme, että asiakkaillamme on monia raskaita urakoita suhteellisen lyhyen sesongin aikana. Koneet ovat töissä pitkiä päiviä, joskus jopa kellon ympäri, ja silloin laitteiden tulee olla lujia ja käyttövarmoja”, kertoo Bergh.

Craft W17 testattiin ennätyslämmöissä

Eräs ruotsalainen urakoitsija käytti uutta W17-moottoripakettia omissa urakoissaan Norrlannin teillä viime kesän ennätyslämpimissä olosuhteissa.

”Sieltä saimme monia hyviä vastauksia ja erityisesti varmuuden sille, että W17 pitää tasaisen käyttölämpötilan huolimatta korkeasta ulkolämpötilasta ja haastavista työolosuhteista”, kertoo suunnittelija Tomasz Kut Cranab-Slagkraftilta.

Uuden tuotteen suunnittelutyö käynnistyi jo vuonna 2011. Tiukemmat päästövaatimukset edellyttivät, että moottorivalintaa täytyi tarkistaa uudelleen. Samaan aikaan oli tullut myös uusia ideoita, jotka Cranab-Slagkraft halusi toteuttaa. Suuri painoarvo on asetettu hyvälle huollettavuudelle ja korkealaatuisille komponenteille – näin saavutetaan paras mahdollinen käyttövarmuus ja luotettavuus.

<img src="<img src="

Monia uusia komponentteja

Moottorista ja kuljettajaympäristöstä alkaen kaikki on modernisoitu. Suurimmat uutuudet ovat uusi 129 kW (175 hv) Cat-dieselmoottori elektronisella moottorinohjauksella, isompi polttonestesäiliö (200 l), hydrauliöljysäiliö ruostumattomasta materiaalista, jolla varmistetaan järjestelmän puhtaus ja käyttövarmuus sekä hydraulikomponenttien pidempi käyttöikä, paremmin suunnatut työvalot, uusi ohjausvipu, uusi suurempi ja helppokäyttöisempi hipaisunäyttö dieselmoottorin valvontaan ja kuljettajakohtaisille asetuksille. Tämän lisäksi on mm. huoltoluukkujen määrää lisätty huoltotoimenpiteiden helpottamiseksi.

Lue seuraavaksi