Uutiset

Työkoneet

Uusi Nokian Hakkapeliitta pyöräkuormaajiin

Nokian Hakkapeliitta Loader

Nokian Renkaat laajentaa kattavaa talvirengasvalikoimaansa pyöräkuormaajiin. Uusi Nokian Hakkapeliitta Loader -erikoisrengas on kohdennettu pyöräkuormaajiin, joita käytetään talvisissa olosuhteissa ja silloin kun tarvitaan maksimaalista pitoa. Tyypillisiä käyttökohteita ovat lentokentät, teiden ja katujen talvikunnossapito sekä lumenauraus. Hakkapeliitta Loader -rengasta on saatavilla kolmessa koossa: 17.5R25, 20.5R25 ja 23.5R25.

”Nokian Hakkapeliitta Loader -erikoisrenkaan ominaisuudet on luotu talvityöskentelyyn, ja se on parhaimmillaan silloin, kun haetaan maksimaalista pitoa ja tehokkuutta ammattimaiseen työntekoon. Tuote on kehitetty toimimaan erinomaisesti talvella kuitenkaan vaarantamatta kestävyyttä kesäkäytössä”, kertoo tuotepäällikkö Matti Kaunisto Nokian Raskailta Renkailta.

Huippuunsa hiottua suorituskykyä lumella ja jäällä

Nokian Renkaat laajensi monipuolista talvirengasvalikoimaansa traktoreihin vuonna 2014 Nokian Hakkapeliitta TRI -renkaan lanseeraamisen myötä. Nokian Hakkapeliitta Loader jatkaa nyt tuota polkua laajentaen talvirengasvalikoimaa myös pyöräkuormaajiin. Viistolamellointi pintakuviossa luo pitoa lisääviä särmiä ja parantaa näin pitokykyä niin sivuttais- kuin ajosuuntaan. Maailman pohjoisin rengasvalmistaja oli ensimmäinen, joka toi palapintaisen renkaan raskaisiin koneisiin.

”Täällä Napapiirin pohjoispuolella tarvitaan kunnon talvirenkaita teiden kunnossapitoon”, sanoo Ari Räisänen, yhden Nokian Hakkapeliitta Loader -testikoneen kuljettaja. Testikoneiden kuljettajat urakoivat lumitöitä useammalle eri asiakkaalle Kolarissa.

”Aurauskaudella koneilla ajetaan noin 12 tuntia päivässä noin kuuden kuukauden ajan. Täytyy sanoa, että uuden Nokian Hakkapeliitta Loaderin pitokyky on yllättänyt todella positiivisesti. Helpottaa työskentelyä, kun alla on renkaat joihin voi luottaa. Näin voi keskittyä paljon paremmin työn tekemiseen”, kertoo Räisänen.

Nokian Hakkapeliitta Loader -talvirenkaan ainutlaatuinen avoin pintakuvio on lamelloitu maksimaalisen pidon saavuttamiseksi ja puhdistuvuuden helpottamiseksi. Aggressiivinen pintakuvio mahdollistaa referenssitason pidon niin veto- kuin sivuttaissuuntaan. Kulutuspinnassa on entistä suurempi määrä kulutettavaa kumia sekä täysin uusi kumiseos. Nämä tuovat lisää käyttötunteja ja parantavat pitoa. Pintakuvio on epäsymmetrinen ja kulutuspinnassa on esimerkityt nastojen paikat. Nokian Hakkapeliitta Loader on saatavilla kolmessa koossa.

Nokian Renkaat tuntee ja taitaa ääriolot

Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja. Yhtiö kehitti ja valmisti maailman ensimmäisen talvirenkaan viimaan ja pakkaseen jo vuonna 1934. Kaksi vuotta myöhemmin pohjoisen talveen syntyi Nokian Hakkapeliitta, joka on jo legenda kaikkialla, missä talvi ylipäänsä tunnetaan. Ainutlaatuiset keksinnöt ovat nostaneet Hakkapeliitat lehtitestien korkeimmille korokkeille vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen.

Alkuvuosista lähtien huolellinen testaus- ja kehitystyö on johtanut määrätietoisesti kohti turvallisempia ja ympäristöystävällisempiä renkaita. Kaukana napapiirin pohjoispuolella sijaitsee Nokian Renkaiden valtava, yli 700 hehtaarin Ivalon testikeskus, White Hell. Suomen Lapin äärimmäisissä oloissa talvirenkaista otetaan mittaa vuorokauden ympäri.

Yhtiö keskittyy tuotteisiin ja palveluihin, jotka helpottavat ihmisten turvallista liikkumista pohjoisissa olosuhteissa. Innovatiivisia renkaita henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin markkinoidaan pääosin alueilla, joissa on lunta, metsää ja vuodenaikojen vaihtelusta johtuvat vaativat ajo-olosuhteet.

Lue seuraavaksi