Uutiset

Työkoneet

Uusi Michelin XDR250 kaivoksille

Kaivostoiminnan suurimpia haasteita on saada tuotantoa tehostetuksi. Michelinin rengasteknologia tarjoaa osaltaan apua uudella kaivoskoneiden renkaalla Michelin 50/80R57 XDR250. Sen ansiosta dumpperi pystyy käsittelemään entistä suuremman määrän materiaalia tunnissa, mikä on yksi kaivostoiminnan tuotannon indikaattoreista.

Michelin 50/80R57 XDR250 on kehitetty yhteistyössä kahden ison maansiirtokoneiden valmistajan, Caterpillarin ja Komatsun kanssa. Näiden valmistajien uusimman sukupolven 250 tonnin dumppereissa CAT 793F ja KOM 830E AC käytetään ensiasennusrenkaana tätä Michelinin uutuutta.

Pitkä käyttöikä ja isompi kantavuus

Michelin XDR250 -renkaan kuormaus- ja nopeuskapasiteettia on kasvatettu samalla, kun sen vaurionsieto ja kestävyys antavat sille pitkän käyttöiän. Näiden ominaisuuksiensa vuoksi se tehostaa koneen työskentelyä, mikä parantaa tuotantokapasiteettia kuvaavan TKPH (ton kilometre per hour) -indikaattorin arvoa. Mahdollista on saavuttaa jopa 11 prosenttia lisää tuotantokapasiteettia.

Uuden renkaan nimellinen kantavuus on 67 tonnia. Se on 11,6 prosenttia suurempi kuin edeltävän Michelin XDR2 40.00 R57 -renkaan kantavuus. Toiseen markkinoilla olevaan rengaskokoon 46/90 R57 verrattuna XDR250:n kantavuus on 6,3 prosenttia suurempi. Avolouhoksilla työskenteleviin uusiin, 250 tonnin dumppereihin Michelin XDR250 on ihanteellinen rengasratkaisu, kun koneiden tehoa halutaan hyödyntää maksimaalisesti.

Matalampi työskentelylämpötila

Michelin XDR250 -renkaan ilmatila on 9,2 prosenttia tilavampi kuin edeltävässä, Michelin XDR2 40.00 R57 -renkaassa, sillä uusimman sukupolven maansiirtokoneet ovat entistä kookkaampia ja vaativat isompia renkaita.

Uuden pintakuvion pienemmissä kuviopaloissa kulutuspinnan sivuilla on leveät, poikittaiset urat, jotka johtavat kuvioon ilmaa ja viilentävät rengasta. Michelin XDR250 -renkaan työskentelylämpötila onkin peräti kahdeksan astetta matalampi kuin edeltäjän samoissa työskentelyolosuhteissa. Tämän ansiosta uusi rengas pystyy kantamaan raskaampaa kuormaa suuremmalla nopeudella, tai vaihtoehtoisesti lisäämään keskinopeutta. Kummassakin tapauksessa työn tuottavuus paranee.

Uusi Michelin XDR250 on käytettävissä MEMS-rengasvalvontasysteemin (Michelin Earthmover Management System) kanssa, jolloin tiedot dumpperin jokaisen renkaan lämpötilasta ja rengaspaineesta ovat luettavissa reaaliajassa.

Lue seuraavaksi