Uutiset

Työkoneet

Uusi lyhytperäinen Komatsu PC228USLC-10

Komatsu Europe International n.v. tuo markkinoille PC228USLC-10 lyhytperäisen kaivukoneen. Se perustuu Komatsun edellisessä mallissa luotettavaksi osoittautuneeseen teknologiaan. Hydrauliikkaan ja kuljettajan mukavuuteen on tehty parannuksia ja lisäksi kannattaa mainita koneen hyvä nostokyky, stabiliteetti ja aiempaa alhaisempi polttoaineen kulutus.

Työpaino on 23 800 – 24 500 kiloa. Voimanlähteenä on 123 kilowatin (165 hv) nettotehon kehittävä Komatsu SAA6D107E-2 moottori, joka täyttää Stage IIIB / Tier 4 Interim pakokaasupäästöjä koskevat vaatimukset.

Hydraulisesti toimiva Komatsun muuttuvageometrinen turboahdin (KVGT) ja pakokaasujen takaisin kierrätysventtiili (EGR) varmistavat valmistajan mukaan tarkan ilmavirran hallinnan ja komponenttien pitemmän käyttöiän.

Komatsun partikkelisuodattimen (KDPF) rakenne kehittää käytännöllisesti katsoen 100 prosentin passiivisen takaisin kierrätyksen käyttäen moottorin pakokaasujen normaalia lämpötilaa suodattimen puhdistamiseen. Sen ansiosta koneella työskentelyä ei tarvitse keskeyttää missään vaiheessa.

Ulkomitoiltaan tavanomaista kaivukonetta lyhempi PC228USLC-10 pystyy vaivatta työskentelemään ahtaissa työkohteissa tietyömailla, silloilla ja asutuskeskuksissa. Pyöristetyn rakenteensa ansiosta ohjaamo kääntyy saman kääntösäteen sisäpuolella kuin vastapainokin. Liukuovi mahdollistaa esteettömän kulkemisen ohjaamoon ahtaimmissakin työkohteissa.

PC228USLC-10 kaivukoneen tukena on Komatsu care -ohjelma, joka on vakiovaruste kaikissa uusissa Stage IIIB – moottoreilla varustetuissa koneissa. Se kattaa veloituksetta 3 vuotta/2000 tuntia määräaikaishuollot, joista huolehtivat Komatsun kouluttamat asentajat alkuperäisiä Komatsu -varaosia käyttäen. Lisäksi Komatsu Care – ohjelma tarjoaa kaksi veloituksetonta Diesel partikkelisuodattimen vaihtoa ja myöntää suodattimelle takuun viiden vuoden tai 9000 käyttötunnin ajaksi.

Koneessa on myös vakiona Komtrax-valvontajärjestelmä. Se välittää koneen käyttötiedot varmistettuun nettisivustoon langatonta teknologiaa käyttäen. Tiedot käyttötunneista, polttoaineen kulutuksesta, koneen sijainnista sekä varoitukset ja muistutukset huolloista välittyvät nettisivustoon analysoitaviksi.

Varmistaakseen koneen luotettavuuden ja kestävyyden vaativissa työolosuhteissa, Komatsu kehitti kokonaisen järjestelmän ja sille ohjausohjelman, mikä on kriittinen jälkikäsittelyjärjestelmän tehokkaan toiminnan kannalta. Tämä ohjausjärjestelmä on liitetty koneessa oleviin vianetsintäjärjestelmiin ja Komatsun Komtrax-telematiikkajärjestelmään.

PC228USLC-10 -kaivukone voidaan huoltaa maassa seisten. Polttoainesäiliön kosteudenpoistoventtiili, moottoriöljyn suodatin, kääntökoneisto ja pumpun käyttökoneiston öljynsuodattimet on keskitetty kunnossapidon helpottamiseksi. Jäähdytin, hydrauliöljyn jäähdytin ja välijäähdytin on asennettu vierekkäin huoltojen ja kunnossapidon helpottamiseksi.

Dt-tyyppiset sähköliittimet on tiivistetty likaa ja kosteutta vastaan. Luotettavuuden lisäämiseksi metallirenkaat suojaavat kaikkia hydraulisylintereitä. Hydrauliikan letkut on varustettu O-rengastiivisteillä vuotojen estämiseksi. Hydrauliöljyn, moottoriöljyn ja suodattimien pitkät vaihtovälit lyhentävät kunnossapitoon kuluvaa aikaa ja lisäävät tuotantoon käytettävissä olevien tuntien määrää.

Komatsu-maarakennuskoneet Suomeen tuo Suomen Rakennuskone Oy.

ROPS-vaatimukset täyttävän, erityisesti kaivukonetta varten suunnitellun ohjaamon rakennetta vahvistaa kotelorakenteinen runko. Tilava ohjaamo on paineistettu ja varustettu lämmitettävällä, ilmajousitetulla ja korkeaselkänojaisella kuljettajan istuimella, joka antaa kuljettajalle hyvän tuen ja ajomukavuuden sekä vähentää häneen kohdistuvaa rasitusta.

Vakiona olevan tehokkaan automaattisen lämmitys- ja ilmastointilaitteen hallinta tapahtuu koneen näyttöpäätteen välityksellä. Radiossa on erillinen etäpistoke esim. musiikkia toistavan laitteen kytkemiseksi ja musiikin kuuntelemiseksi stereokaiuttimien kautta. Lisäksi ohjaamossa on kaksi 12 V -pistoketta ja istuimeen  asennettu moottorin sammutuskytkin.

Lue seuraavaksi