Uutiset

Työkoneet

Uusi kauhasarja Rototiltiltä

Rototilt lanseeraa aivan uuden sarjan vankkoja ja reilun kokoisia kauhoja, joissa yhdistyvät valmistajan mukaan ihanteellisella tavalla paino, suunnittelu ja kulutuskestävyys. Kauhasarjaan kuuluu kaapelioja-, kuokka- ja luiskakauhoja. Näihin kolmeen kauhatyyppiin kuuluu kauhoja 1,5 – 32 tonnin kaivinkoneisiin. Kaikki sarjan kauhat on valmistettu laadukkaasta rakenneteräksestä, ja erityisen kovalle kulumiselle altistuvat kauhan osat on lisäksi vahvistettu HB 500 -luokan kulutusteräksellä ja pohja- ja sivulevyt HB 450 -luokan teräksellä.

Kauhojen pohja on pyöristetty ja kauhoissa on Rototiltin lupausten mukaan optimaalinen kotelorakenne. Rototiltin kauhat sopivat hyvin yhteen sen valmistamien kallistuvien kauhanpyörittäjien ja pikaliittimien kanssa.

”Kaapeliojakauhoissa on sulava ja luja rakenne, jonka ansiosta kaivuugeometria on mukautuva ja varma. Tämä on tärkeää ennen kaikkea silloin, kun saavutettavuus on rajallinen, marginaalit ovat pieniä ja tarvitaan tarkkaa kaivuuta. Kapean muodon ja tehokkaan terän ansiosta kauha tunkeutuu syvälle kaivantoon. Voimakkaat kuokkakauhat on muotoiltu niin, että ne pureutuvat nopeasti ja tehokkaasti materiaaliin ja kauha täyttyy nopeasti. Kauhan paino on optimoitu Rototilt-merkkisille kauhanpyörittäjille niin, että kaikki teho on käytettävissä kaivamiseen”, lupaa valmistaja.

Kuokkakauhat voidaan varustaa J-hammasjärjestelmällä tai terällä. Luiskakauhoissa on viistetyt kulmat, optimoitu kattokulma, pitkä ja tasainen pohja sekä kartiomainen muoto. Kartiomuoto helpottaa kauhan täyttöä materiaalilla ja sen tyhjennystä. Optimoitu kattokulma kestää valmistajan mukaan kovaa rasitusta ja kauhaa on helppo pyörittää materiaalin putoamatta.

Lue seuraavaksi