Uutiset

Työkoneet

UniCarriersilta uusia malleja

UniCarriers on uudistanut pidetyn, sähkökäyttöisten kolmi- ja nelipyöräisten vastapainotrukkien tuoteperheensä: toukokuusta 2017 alkaen tarjolla on kaikkiaan kymmenen uutta TX-mallia, joiden suurin nostokyky on 1,25…2 tonnia. Mallisarjan keskeisin ominaisuus on energiatehokkuus. Energian kulutus on 4,2kWh/h, mikä tekee TX:stä yhden markkinoiden taloudellisimmista vastapainotrukeista. Lisäksi mallisto voi ylpeillä lukuisilla turvallisuutta ja ergonomiaa parantavilla yksityiskohdillaan.   

TX-sähkötrukkien myötä UniCarriers tarjoaa monipuolisen mallisarjan sisä- ja ulkokäyttöön. Uudistettuun tuoteperheeseen kuuluu seitsemän kolmipyöräistä (TX3) ja kolme nelipyöräistä (TX4) mallia. TX4:ään on nyt tarjolla kaksi eri runkokokoa ja TX3:een kolme, minkä ansiosta joka käyttötarpeeseen löytyy sopiva trukki. Kaikkien mallien suurin nostokorkeus on 7000 mm, ja niiden suurimmat ajonopeudet ovat 16 km/h (TX3) ja 17 km/h (TX4).   

Teknologialtaan uusi TX-sarja eroaa huomattavasti edeltäjästään. Sen merkittäviin innovaatioihin kuuluu sähköinen ohjausjärjestelmä (steer-by-wire), täysin automaattinen seisontajarru ja tehokas korkeapainehydraulijärjestelmä. Uusi teknologia ei vain paranna energiatehokkuutta vaan myös käyttöturvallisuutta ja ergonomiaa. Trukit on varustettu automaattisesti nopeuden mukaan säätyvällä ohjaustehostimella. Huoltovapaiden jarrujen energian talteenottoa on parannettu ja kovaan käyttöön suunniteltujen renkaiden alhainen kitka alentaa vierintävastusta. Yhdessä nämä optimointitoimet parantavat tehokkuutta merkittävästi: keskimääräinen energian kulutus on 4,2 kWh/h (1,6 tonnin malli), eli TX3 on luokkansa taloudellisin. Uusi mallisarja on myös luokkansa hiljaisin. Äänen voimakkuus kuormaa käsiteltäessä on 8,2 dB aiempaa mallia alhaisempi, eli vain 63,3 dB.   

Haarukka ja kuorma hyvin näkyvillä   

TX:n alusta on tehty tarkkaan kuljettajaa ajatellen ja se tarjoaa parhaan ergonomian ja käyttömukavuuden. Parantunut maston suunnittelu ja entistä kapeampi turvakaaren rakenne ovat UniCarriers ProVision -konseptin mukaisia yksityiskohtia ja optimoivat näkyvyyden parhaalla tavalla. Kojetaulua on pienennetty mahdollisimman paljon, jotta haarukan kärkiin olisi parempi näkyvyys. Osia ohjauspaneelista on tehty läpinäkyviksi, jotta kuljettaja näkisi kuorman nurkat haarukan juuressa. Samalla istuin, polkimet ja kapea ohjauspylväs on sijoitettu siten, että pidemmällekin kuljettajalle riittää jalkatilaa. Myös kuljettajan paikalle nousu ja sieltä poistuminen on uuden askelman ansiosta helpompaa – 415 mm:n askelman korkeus on luokkansa matalin.   

Parasta turvallisuutta   

Kattava TX-turvapaketti on vakiovaruste ja hyödyntää 16 toimintoa. Stability Support System (S3) varmistaa vakauden ja turvallisen käytön kaikissa ajo- ja nostotilanteissa. Järjestelmä valvoo jatkuvasti nopeutta, ohjauskulmaa, maston liikettä, nostokorkeutta ja kuorman painoa, ja puuttuu asiaan tarpeen mukaan. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ajonopeus sopeutetaan kuormaan ja nostokorkeuteen tai sitä alennetaan kaarrettaessa automaattisesti. Valvontajärjestelmä pysäyttää trukin toiminnan heti, jos kuljettaja poistuu istuimeltaan. Tarvittaessa käyttöön voidaan ottaa PIN-koodi, joka kytkee päälle jokaiselle kuljettajalle henkilökohtaisen käyttäjäprofiilin.   

UniCarriersin trukit tuo maahan ja myy Rotator Oy.  
www.rotator.fi

Lue seuraavaksi