Uutiset

Työkoneet

TW LogStacker – uuden sukupolven puunkäsittelyä

SKS Toijala Works Oy on esitellyt uuden sukupolven 12 tonnin KURO-puukurottajan, jonka kuormankäsittelykyky säätyy älykkäästi 8 ja 12 tonnin välillä. Uusi kone kuuluu KURO-tuoteperheeseen, johon on kehitetty uusia ominaisuuksia. Saatavilla on kaksi mallia RTD12C ja RTD12H ja ensimmäiset asiakastilauksina toimitettavat koneet ovat mallia RTD12C.

KURO on täysin uudelleen suunniteltu tuote, joka pohjautuu pitkään kokemukseen puukurottajien kehityksestä ja valmistamisesta. Uusi teknologia on tehnyt mahdolliseksi luoda yksinkertainen, mutta kuitenkin tehokas ja erittäin taloudellinen kone.

8 – 12 tonnin kapasiteetillaan KURO astuu uuteen kokoluokkaan, jota ovat perinteisesti hallinneet pyöräkuormaajat. Käyttökohteena ovat keskisuurten ja suurten sahojen puukentät: tukkirekkojen purku, siirrot lajittelulinjasta varastoon sekä syöttöpöydälle. KUROlla on kaikki perinteiset puukurottajien ominaisuudet ja suorituskyky: pitkä kurotus ja kyky korkealle pinoamiseen. Lisäksi se on suuren tukkipihtinsä ansiosta tehokas siirtokone.

Ydintavoitteita kehitystyössä olivat kilpailukykyinen myyntihinta, korkea laatu, erinomainen taloudellisuus, helppo huollettavuus sekä luotettavuus ja tehokkuus.

Suomalaista osaamista

Kehitystiimiin kutsuttiin yhteistyökumppaneiksi ja järjestelmätoimittajiksi Suomesta 12 yritystä, joilla on tämän hetken paras osaaminen ja viimeisin komponenttiteknologia. Tuloksena on tuote, joka on toteutettu markkinoiden uusimmalla suomalaisella teknologialla ja joka on mahdollistanut yksinkertaisen mekaanisen toteutuksen, mutta toiminnoiltaan monipuolisen ja kehittyneen koneen, jota on helppo valmistaa, helppo huoltaa ja yksinkertaista käyttää.

KURO näyttää ulkoisesti varsin perinteiseltä, mutta kuoren alla useimpien järjestelmien ja komponenttien sijoittelu on tehty aivan uudella tavalla verrattuna aiempiin kurottajatyyppisiin koneisiin. Voimayksikkö on helposti huollettavissa koneen oikealla puolella ja pääsy kaikkiin komponentteihin on mahdollista konetta purkamatta. Energiayksikkö, joka sisältää polttoaine- ja öljysäiliöt sekä energiavaraston, johon palautetaan puomin laskuenergiasta ja jarrutuksesta talteenotettu energia, on sijoitettu koneen vasemmalle kyljelle. Myös kaikkiin energiayksikön komponentteihin on esteetön pääsy.

Uusi kuljettajaympäristö

Uuden sukupolven koneeseen on tuotu uusi ohjaamo, jossa on uudenlainen käytön konsepti: kaikkien hallintalaitteiden joustava sijoittelu ja säätö. Kuljettajan edessä ja takana on aiempaa enemmän tilaa ja ohjaamossa on joystick-tyyppisten hallintalaitteiden lisäksi intuitiivinen 12” kosketusnäyttö. Se toimii informaatiokeskuksena, diagnostiikkatyökaluna ja mahdollistaa yksilölliset kuljettajakohtaiset asetukset, jotka voidaan tallentaa USB-tikulle.

TW REMOTE -etähallintajärjestelmä raportoi laajasti

Parantaakseen koneen taloudellista käyttöä ja sen hyödyntämistä tehokkaasti, esittelee SKS Toijala Works myös uudenlaisen TW REMOTE -etäraportointi- ja hallintajärjestelmän. TW REMOTE ei ole pelkästään erillinen lisäjärjestelmä, vaan Internet-pohjainen laajennus kurottajan omalle ohjausjärjestelmälle. Koneenohjausjärjestelmä lähettää 20 sekunnin välein paketillisen puskuroitua dataa KUROn CAN-bus-väylästä pilveen käyttäen joko WLAN- tai GSM-mobiiliverkkoa. Luonnollisesti myös KUROn ohjelmisto voidaan päivittää langattomasti Internetistä.

SKS Toijala Works kertoo kehittäneensä erityisesti puukurottajien käytön hallintaan sopivan Internet-pohjaisen raportointijärjestelmän, joka noutaa tiedon pilvestä, generoi raportteja ja histogrammeja käyttötunneista, polttoaineenkulutuksesta, käsitellyistä kuormista, työkierroista, nopeuksista, etäisyyksistä sekä GPS-sijaintiin perustuvista ajoreiteistä korostaen sijainteja, joissa käydään usein. Järjestelmä ilmoittaa koneen varoitukset ja hälytykset sekä muistuttaa seuraavan huollon ajankohdasta.

TW REMOTE ei ole työkalu ainoastaan yksittäiseen koneeseen, sillä järjestelmällä voidaan hallita koko käytössä olevaa konekantaa. Vuoden 2016 aikana TW REMOTE tulee saataville myös edellisen sukupolven TW- ja KALMAR-kurottajiin jälkiasennuksena.

Lue seuraavaksi