Uutiset

Työkoneet

Tuontikoneita helposti ja turvallisesti – Euro Plant Finder

Euro Plant Finderin konevälittäjä Juha Säde ja koskelaisen Kara-Turve Oy:n Juha Forsbacka Irlannista tuodun Hyundai Robex 180LC-7 kaivukoneen vierellä. Forsbacka on tyytyväinen saamaansa koneeseen ja Euro Plant Finderin toimintaan sen välittämisessä.

Euro Plant Finderin perustaja on Englannissa yli 30 vuotta asunut Jukka Tamminen, joka 2005 eläkkeelle jäädessään ”tekemisen puutteessa” päätti aloittaa käytettyjen traktoreiden ja koneiden tuonnin Englannista Suomen maanviljelijöille ja koneyrittäjille.

Euro Plant Finderin hankintapää sijaitsee Englannissa, missä Jukka Tammista kone-etsinnässä avustaa myös Rob McNinch. Konehaku tapahtuu englannin, saksan ja ranskan kielillä. Yrityksellä on yhteyshenkilöt Suomessa sekä Ruotsissa, jolloin loppuasiakas saa palvelua omalla äidinkielellään. Suomen toiminnoista vastaa Juha Säde ja Ruotsissa vastaavan toiminnan on aloittanut Kari Ylikangas.

Ensimmäinen yrityksen välittämä traktori saapui Suomeen jo vuonna 2004 ja varsinainen toiminta käynnistyi 2005. Tänä päivänä yrityksen välittämiä koneita tulee Suomeen viikottain.

Euro Plant Finder on seitsemän vuoden aikana välittänyt satoja käytettyjä ja jopa uusia maarakennuskoneita, kaivukoneita, pyöräkuormaimia, dumppereita, puskukoneita, kurottajia ja traktoreita, leikkuupuimureita sekä muita työkoneita.

Välitetyt koneet ovat tunnettuja merkkejä, maarakennuskonepuolella: New Holland, Hitachi, Volvo, Hyundai, Doosan, JCB, Caterpillar, Kubota, Liebherr, Kubota, Takeuchi, Yanmar jne. sekä traktoripuolella: John Deere, New Holland, Case, MF, Fendt, Valtra ja JCB Fastrac.

 

Miten välitys toimii?

Asiakas otta yhteyttä Euro Plant Finderiin ja antaa erittelyn konetarpeestaan. Euro Plant Finderin ammattilaiset etsivät sopivan tai sopivat konevaihtoehdot hyvien yhteyksiensä ja sisäisen, aina ajan tasalla pidettävän konetietokantansa avulla.

Sopivien konevaihtoehtojen löydyttyä asiakkaalle lähetetään tarvittavat tiedot koneiden kunnosta ja varusteista sekä tarkat kuvat itse koneista, niiden käyttötuntimittarista ja CE-kilvestä. Myös koneen hinnasta pyritään tinkimään ostajan eduksi myyjää loukkaamatta.

Jos asiakkaat haluavat käydä katsomassa konevaihtoehtoja paikan päällä, Euro Plant Finder tekee matkaohjelman ja auttaa matkajärjestelyissä, lentolipuista ja lentokenttäkuljetuksista lähtien. Tästä työstä veloitetaan vain ajetut ajokilometrit ja yöpymiskulut.

Asiakkaan hyväksyttyä tarjouksen Euro Plant Finder laati kauppasopimuksen myyjän kanssa. Myyjä laskuttaa asiakasta, joka suorittaa maksun suoraan myyjälle senjälkeen, kun Euro Plant Finder on saanut myyjältä tämän allekirjoittaman sopimuksen. Kun kauppahinta on maksettu, Euro Plant Finder varaa koneelle laiva- tai rekkarahdin ja laatii koneelle huolintaohjeen jakaen sen asianosaisille. Kone lähtee matkaan ostajalle ja Euro Plant Finder laskuttaa provision ja kulut palveluistaan asiakkaalta. Provisio on kiinteä riippuen koneen hinnasta, vaihdellen muutamasta sadasta kolmeen tuhanteen euroon.

Kokonaisuudessaan tilauksesta perille toimitukseen menee noin kaksi viikkoa. Kilpailukykyinen tingitty ostohinta ja kaupan turvallisuus vastaavat palkkiota reilusti, mistä todistuksena on laaja joukko tyytyväisiä suomalaisia asiakkaita.

Euro Plant Finder ei unohda asiakasta kaupan jälkeenkään; jos koneessa ilmenee ongelmia, niiden selvittämistä pyritään auttamaan mahdollisuuksien mukaan. Jatkossa Euro Plant Finder kehittää toimintojaan aloittamalla oman maahantuonnin niitä asiakkaita varten, jotka haluavat tutustua laitteeseen Suomessa ennen hankintapäätöksen tekemistä. Varustelu- ja huoltopalvelun kehittäminen on myös suunnitelmissa.

www.europlantfinder.fi

Miika Nyrö

 

Lue seuraavaksi