Uutiset

Työkoneet

Tuhat kilometriä pyöräkuormaimella

Paluumatkalle vaimo lähti tosin autolla, mutta Esa 18 tonnin pyöräkuormaimella. Aivan oikein. Noin 1 000 kilometrin taipaleeseen Münchenista Rostockiin Niemi lähti messujen jälkeen maanantaina 26.4. kello 13.00.
Tiistaina kello 11.00 tavoitin miehen, matkaa oli jäljellä vielä arviolta 250 kilometriä. LauttaSuomeen pyöräkuormaimelle ja autolle oli varattuna tiistain ja keskiviikon väliseksi yöksi kello kaksi. Pyöräkuormaimen 958H maksiminopeus on noin 40 kilometriä tunnissa, mutta Saksassa saa ajaa vain kahtakymppiä. Tätä varten koneissa on oltava nopeusrajotteesta kertova tarra. Siis saksalaisissa koneissa, ei Elon ajokissa.

”Matka on sujunut hyvin ja kerrankin on pystynyt katselemaan maisemia. Varsinkin 13-tie on kaunis. Se kulkee solassa ja molemmin puolin on piparkakkutaloja ja postikorttimaisemia. Suosittelen tätä matkustusmuotoa kaikille”, naurahtaa Niemi puhelimeen huruutellessaan kohti satamaa.”Yhden kerran poliisit pysäyttivät, kun alamäessä tuli kait ajettua lähes viittäkymppiä. Viittoilin vain käsiä ja pääsin jatkamaan matkaa ilman sakkoja.”
Täytyy todeta suomalaisten kyllä olevan terveellä tavalla kylähulluja.
”Kaivurikuormaimia on tullut Suomessa ajettua pitkin ja poikin, joten ei tässä ajamisessa mitään uutta ole, maisemissa kyllä”, toteaa Niemi pyhäksi lopuksi.

Helsingin satamasta kotiin Hyvinkäälle mies ei myöskään lavettia hankkinut. Loppumatka kun meni hyvästä jäähdyttelystä. Katso Lisäkuvat -osiosta valokuvia Esan ja pyöräkuormaimen matkan varrelta.

Lue seuraavaksi