Uutiset

Työkoneet

Tua noi ni, iha hyvä näyttely

”Vieläk sääki elät” on tuttu ilmaisu silloin, kun porilainen kohtaa toisen porilaisen. Kyseinen lause ilmaisee, uskokaa tai älkää ennenäkemätöntä jälleennäkemisen riemua. Perimätiedon mukaan porilainen vastaa edellä mainittuun, ulkopaikkakuntalaisesta tietämättömyytään töykeäksikin luokittelemaan kysymykseen: ”Paskaaks täsä”. 

Tätä edellä mainittua jälleennäkemisen riemua voi kokea neljän vuoden välein, kun Satakunnan koneyrittäjät järjestävät perinteisen konenäyttelynsä. Porin murteen hyvin hallitseva, porilainen puuhapete, jo eläkkeelle siirtynyt urakoitsija Jorma Mykrä toteaa seuraavaa:

”Satakunna Koneyrittäjät ovat järjestäneet talkoohengessä konepäiviä jo vuodesta 1986 lähtien, aina neljän vuoden välein. Alunperin ajatus oli tuoda koko ala lähemmäs ihmisiä. Sen takia sisäänpääsy on edelleen ilmainen. Tässä samassa hengessä edetään ja konsepti on hyvä. Näytteilleasettajilta peritty maksu käytetään sihteerin palkkaamiseen. Tämä tapahtuma ei kerää rahaa kenenkään pussiin. Haluamme tällä luoda positiivista leimaa alalle, joka ei aina nauti suuren yleisön suosiota”

Mykrä haluaa myös kiittää kaikkia talkoolaisia heidän työpanoksestaan.

Konepörssi vieraili lämminhenkisessä ja rennossa Ulvilan näyttelyssä lauantaina 24.8. Sää suosi leppoisaa tapahtumaa. 

Hallituksen puheenjohtaja Jorma Mykrä ja Maanrakennus Mykrä Oy:n uusi lavetti vetureineen.

Lue seuraavaksi