Uutiset

Työkoneet

TTK Oy Turussa – uudet toimitilat ja Case-traktorit

”Vanhassa paikassa piha oli se suurin ongelma. Nyt piha on suuri, koneet mahtuvat hyvin tontille. Alue on nyt aidattu ja se saadaan lukittua turvallisemmaksi. Vanhalta avoimelta pihalta varastettiin mm. luiskakauha sekä tela yhden kaivukoneen alta”, muistelee toimitusjohtaja ja omistaja Kimmo Suominen.
”Tilaa ei oikeastaan tullut lisää, mutta se on nyt paremmin jäsennelty. Tässä ovat toimisto- ja myyntitilat, varaosamyynti sekä 600 neliömetrin huoltohalli. Hallissa ei ole läpiajomahdollisuutta, mutta ei se näillä koneilla ole välttämätöntä. Kaikissa on pakki”, nauraa Suominen.
TTK Oy edustaa Länsi-Suomessa mm. KH-Koneiden maahantuomaa maarakennuskoneiden sorttimenttia kuten Yanmar –kaivukoneita ja Kramer Allrad –pyöräkuormaajia  sekä Gehl –liukuohjattuja kuormaajia. Edustuksessa ovat myös HMF- ja Effer -nosturit, henkilökorit ym. lisälaitteet. Niiden asennus tapahtuu Mynämäellä, missä sijaitsee päälirakennepaja. Uusin edustus ovat Case –traktorit. Suominen allekirjoitti sopimuksen Agritek Oy:n kanssa elokuun alussa.
”Sopimus kattaa Case traktoreiden myynnin, huollon ja varaosatoiminnot Varsinais-Suomessa. Tällä alueella ei ole kahteen vuoteen ollut Case edustusta. Meillä Ville Kustonen vastaa traktorimyynnistä maatalouteen ja minä urakoitsijasektorille. Ville on aiemmin myynyt Casea, joten merkki ei ole meille tuntematon”, jatkaa Suominen.
”Nyt syksyn mittaan saamme varaosavarastot kuntoon ja alamme työstää Casea tosissaan eteenpäin. Syyskuun puolivälin jälkeen aiomme järjestää vanhaan kunnon tyyliin kyntönäytökset ainakin Rymättylässä, Pyhärannassa ja Mynämäellä. Tositöissä traktorit pitää esitellä”, täydentää Kustonen.
”Saksassa Kramer –pyöräkuormaajat ovat varsin yleisiä maatalouskäytössä, mutta Suomessa ei konetyyppi vielä ole niinkään lyönyt itseään läpi maatalouteen. Nyt on ehkä helpompi viedä sitäkin filosofiaa viljelijöille, kun esittelyssä heittää Casen peräkärrryyn myös yhden Kramerin”, filosofoi Suominen edelleen.
Jatkossa Suominen aikoo vähentää käsityökalujen valikoimaa. Tärylätkät ym. ammattirakentamisen apuvälineet jäävät myyntiin. Jokaiselle sorttimentille tai konetyypille, pitäisi Suomisen mukaan olla oma erikoismyyjänsä ja käsityökalujen myyntiin sellaista ei heiltä löydy. Ongelmana on myös se, että työkalumyyntiä on nykyään jokaisella kauppaketjulla.
”Nyt tuotevalikoima meillä on aika kattava. Emme halua sitoutua vain yhteen merkkiin, sillä erikoistuminen useammalle sektorille antaa vapautta päätöksiin sekä myös taloudellista liikkumavaraa. Kun yksi sektori sukeltaa, voi toinen nousta”, päättää Suominen.
TTK Oy työllistää 11 henkilöä. Turussa toimii neljä asentajaa, kolme myyjää sekä sihteeri. Mynämäen päälirakennepajassa työskentelee kolme miestä.

Internet osoite:

Lue seuraavaksi